Осъден за 24-и път! 32-годишен рецидивист от Варна се връща в затвора

12.09.2017 / 13:23 9

снимка Булфото

Пет години лишаване от свобода при строг режим прие да изтърпи опасният рецидивист Димо Димов, след като сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което бе одобрено от състав на Варненския окръжен съд. Това ще бъде 24-та присъда на 32-годишния варненец, който се призна за виновен за грабеж на пари със сила от кондуктор на „Градски транспорт“ – Варна, с намерението противозаконно да ги присвои, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура в морския град.

„На 15 април 2017 г. подсъдимият се качил в автобус №148 от последната спирка в кв. „Владиславово“ и седнал на последната седалка. Кондукторът започнал да таксува пътниците, които били трима-четирима. Димо подал банкнота от 20 лева. Когато служителят на „Градски транспорт“ започнал да връща ресто, опасният рецидивист го хванал за ръката и започнал да дърпа банкнотите.

След като автобусът спрял на спирка, 32-годишният мъж побягнал навън, последван от ограбения кондуктор, който стискал банкнотите от 60 лева в ръката си.

От дърпането на парите и съпротивата на служителя на „Градски транспорт“ двама мъже паднали на земята. Подсъдимият успял да издърпа банкнотите от ръцете на кондуктора и побягнал. След него хукнал и кондукторът, но не успял да го настигне. На мястото на боричкането между двамата мъже останала маратонката на опасния рецидивист, част от веществените доказателства по делото. Въпреки това той продължил да тича, като захвърлил другата си обувка в изоставена къща на ул. „Пробуда“.

Кондукторът получил редица травми. След като извършителят бил задържан, той бил разпознат категорично от пострадалия мъж.

Изготвената по делото съдебнопсихиатрична експертиза установила, че подсъдимият Димов страда от наркотична зависимост към хероин, но към момента на престъплението е бил в състояние да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си. Квалификацията на обвинението срещу него за грабеж, представляващ особен рецидив, се определя от предходната му съдимост. Преди да извърши грабежа на кондуктора на „Градски транспорт“, той е осъждан 23 пъти с влезли в сила присъди. Последният съдебен акт срещу него е влязъл в сила на 16 юни 2016 г., с който му било наложено наказание 7 месеца лишаване от свобода за кражба. Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
кака (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И какво прави извън решетките след като е рецидивист????? Очевидно досегашните наказания не са достатъчно- какво трябва да стане за да се разбере, че е опасен и ще продължава......какви са тия закони, какво е това правосъдие- няма ли да се спре с тази гавра!!
0
0
партизанин (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мм-м,вратата си е същата..Виждал съм 9-септемврийски снимки..Нещо повече-колега партизанин(от другите,преди 9-ти) слязъл от Балкана и..се озовал с оръжие,патрони,но..без пари..Къде да иде..този употребен и ненужен вече кадър?Устроили го в една килия да поспи..направил грешка и съжалил за избора-изпяли гоШокиран дървениците.(Абсолютно истински случай)
7
2
Ханк Рум (преди 8 месеца)
Рейтинг: 14210 | Одобрение: 2430
От Владиславово, до улица Пробуда тичал мангалът без да спре ...!ШокиранЗнаете ли къде е тази улица?
1
0
алф (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Някой виждал ли е как изглежда банкнота от 60лв?Аз не съм,но имам няколко от по 7 и 8 лева.
1
0
бай Гъдю (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Защо харчите грешни пари на данъкоплатците за съдилища, килии и да ги храните такива?
1
2
plabov1080 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 47417 | Одобрение: 7022
Що не го впишат в книгата на Гинес
plabov1080
3
0
Бай Уй (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Баааахти съда и прокуратурата! Тая отрепка с 24 присъди и въпреки това слключват споразумение с него! Тоя няма начин да не бил на неофициален щат към полицията.
5
0
БАЙ ХОЙ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това ще бъде 24-та присъда на 32-годишния варненец,  И СЕГА ДА НЕ ОЧАКВАТЕ ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТА ????? И КАТО ИЗЛЕЗЕ ЩЕ РЕЦИТИРА ВАПЦАРОВ - КАК В ЗАТВОРА ПОПАДНАЛ НА ХОРА И СТАНАЛ ЧОВЕК Шокиран
4
0
bm (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ау ,чок много мангал  в варненския затвор.време е да се назначат и мангали за надзирателиШокиран
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама