Осъдиха непълнолетен на 8 години за зверско убийство, изнасилване и две блудства

20.02.2017 / 12:23 7

8 години лишаване от свобода е общото наказание, което непълнолетният А. Д.. от село Гагово ще изтърпи за убийството, изнасилването и блудството с възрастна жена, както и за още едно блудство с момиче от родното си село. 15-годишният А. Д. беше предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище, която го обвини в четирите тежки престъпления.

Днес състав на Търговищкия окръжен съд го призна за виновен по всички обвинения. Изнасилването и блудството на възрастната жена представляват особено тежък случай, а убийството й е извършено мъчителен начин. Съдът призна за виновен А. Д. и по обвинението в блудствени действия с 14-годишно момиче от селото, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия. Заради непълнолетната си възраст А. Д. ще търпи наказанието си в поправителен дом.

На 18 април 2015 год. тогава 15-годишният А. Д. срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Подсъдимият първоначално подминал жената, но после я настигнал. От разговора с нея разбрал, че възрастната жена има здравословен проблем.

За да се възползва от състоянието й, А. Д. я отклонил по страничен черен път, съборил я на земята, нанесъл й побой и в резултат на упражненото насилие, жертвата получила различни наранявания. Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата жена, преброили 19 счупени ребра. След като сломил съпротивата на жената, непълнолетният насилник разкъсал дрехите й, изнасилил я и извършил блудствени действия. След това напуснал мястото и оставил на земята жертвата си. Няколко часа по-късно 74-годишната жена починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми са квалифицирани като три средни телесни повреди.Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията. 

На 20 ноември 2015 год. А. Д. нападнал трудно подвижно 14-годишно момиче на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила. 

Осъденият А. Д. е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност. 
В последната си дума пред съда той отрече да е извършил престъпленията, за които бе признат за виновен. При проведения по време на разследването следствен експеримент А. Д. сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена и обяснил подборно действията си.

Състав на Търговищкия окръжен съд одобри частично гражданския иск на близките на убитата 74-годишна жена. 

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Лоша (преди 7 години)
Рейтинг: 3153 | Одобрение: 1003
За непълнолетен присъдата трябва да е по строга ,не трябва да се проявява снизхождение от рода  на млад е сгрешил е.По умни от мен да казали желязото се кове докато е горещо.Трябва да го няма това малолетен престъпник - извършил ли е престъпление как друго да му кажем освен престъпник
КОГАТО НЯМА ДРУГО И ПАДАНЕТО Е ЛЕТЕНЕ
6
5
khm (преди 7 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Това сто на сто е поредния мангал. Трябвало е направо да го гръмнат.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама