Осъдиха варненец за кражба от човек в беда, на когото уж се опитал да помогне

27.02.2020 / 17:24 0

снимка: Булфото

27-годишен  варненец беше осъден на „пробация“ за срок от 6 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.


Подсъдимият бе признат за виновен в извършването на кражба на мъжка чанта с лични документи и пари на 13 юли 2017 година. Деянието е осъществено по обяд, в открити тревни площи между блокове в квартала. Тогава подсъдимият забелязал приседнал директно на бордюра мъж с пазарска торба до себе си, който видимо не изглеждал добре здравословно. Той го приближил, попитал го как е и му дал вода за освежаване в жегата. След няколко минути подсъдимият помогнал на пострадалия да се изправи като вдигайки го под мишниците откачил презрамката на кожената му чантичка и я взел. Потърпевшият  извикал след него с молба да спре и да му я върне, но това не се случило и бил подаден сигнал в полицията. Наличната сума от 50 лева в чантичката подсъдимият веднага похарчил, а останалите вещи - лични документи, здравноосигурителна книжка и дебитна карта, отнесъл в дома си, а впоследствие при установяването на  кражбата били върнати на собственика им.
27-годишният мъж е неосъждан. Към момента на подписване на споразумението имуществените щети са изцяло възстановени. Направените по делото разноски се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага. 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама