Още 15 нови автобуса тръгнаха по улиците на Варна

04.07.2018 / 14:07 8

снимки Live.Varna.bg

15 нови автобуса тръгнаха по улиците на Варна. Пътно-превозните средства са единични, с двигатели по стандарт Евро 6, оборудвани с всички удобства - система за централно мазане на хидровата част, 4 видеокамери с възможност за наблюдение в реално време, монитор при водача за наблюдение на видеокамерите, табло за информация на пътниците, устройство за GPS локация, обясни изпълнителният директор на общинската фирма „Градски транспорт“ Злати Златев.

Автобусите допълват автопарка, в който преди няколко години влязоха 70 нови рейса и 30 нови тролейбуса. 

Автобусите са произведени от полската фирма „Соларис“ и са част от проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“ – втора фаза, по Оперативна програма „Региони в растеж“. Той е на обща стойност е 37,2 млн. лв., а срокът на изпълнение е януари 2021 г.  Проектът предвижда още разширение и реконструкция на седем пътни артерии, съобщи ръководителят на проекта Биста Димова. 

По него предстои да започнат ремонти на следните инфраструктурни обекти –  на бул. „Осми Приморски полк“ - от бул. „Левски“ до пътен възел „Виница“; на бул. „Левски“ - от ул. „Подвис“ до бул. „Осми Приморски полк“, както и на бул. „Народни будители“ - от Аспаруховия мост до ул. „Мара Тасева“ в Аспарухово.

След края на летния сезон се очаква да започне рехабилитацията на ул. „Съборни“ в участъка от бул. „Вл. Варненчик“ до бул. „Сливница“, обясни още Бистра Димова. По останалите 3 компоненти на проекта предстои поставяне на информационни табла на петдесет спирки,  видеонаблюдение по кръстовищата на бул. „Сливница“ и 25 интелигентни пешеходни пътеки.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
1
mutagen74 (преди 5 години)
Рейтинг: 1827 | Одобрение: 402
Тоя е по скоро управител в"Гюрлата"...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама