Още веднъж за центъра на Варна: Дребните нередности станаха голям проблем!

02.07.2015 / 15:05 24

Веселин Златков,
фото Румен Сарандев

Вече е юли. Тълпите туристи по варненските улици още ги няма, но пък това лято май липсват и особени очаквания да се появят. Не ти трябва да си специалист, за да видиш, че градът не е задръстен от летовници като други години. Това си личи и без да търсиш опора в статистиката. А пустотата изглежда най-очевидна на централната пешеходна зона на Варна. Сякаш хората специално избягват да минават по новата настилка.

За варненци това е донякъде обяснимо. Месеци наред центъра беше разкопан, кален, преграден. Сега картината е различна, но къде се работи, откъде може да се мине, откъде – не, пак не е много ясно. Не е рядкост уж завършени участъци от площад „Независимост“ и бул. „Княз Борис I” да бъдат отваряни наново. По тази причина, доста варненци гледат да не ги включват в маршрута си, поне докато не бъдат окончателно завършени.

Този момент няма май да дойде скоро. В това се убеждава всеки, който мине по варненския пешеходен център. Ако миналата година като основен проблем в реконструкцията му изпъкнаха широките фуги между паветата и неравностите, сега най-дразнещите неща се други. Бавно или бързо, плавно или не, новата настилка вече покри основната площ на центъра на Варна. Вместо обаче нещата да се довършват поетапно, навсякъде се оставят за оправяне разни уж малки детайли.

Защо шахтите стоят някак пренебрегнати от обновяването на центъра? Защо където не се събира цяло паве, не се поставят точно изрязани парчета, а остават дупки? Защо същия проблем го има около металните решетки, ограждащи дърветата? Защо някои от тези дървета излизат от редицата и са посадени доста по-навътре в пешеходната зона? Докога ще има дървени палети по новия паваж? Казано по-просто, може да се задават въпроси за всеки един от недовършените детайли на новия варненски център. А тъкмо те трябва да го направят привлекателен, елегантен и в крайна сметка – красив.

Разгледани поотделно, тези нередности изглеждат твърде дребни, а споменаването им звучи малко като заяждане. Като ги съберем накуп обаче е повече от ясно, че тъкмо малките неща са големия проблем на ремонта в центъра, който на практика за второ лято ще остави Варна с твърде половинчата пешеходна зона.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
2
Добър (преди 4 години)
Рейтинг: 13347 | Одобрение: 9067
Вече като ми се наложи да мина по централните улици с тези павета направо се изнервям. Камо ли да излезеш да се разходиш- първо супер слънце, засадили някакви смешни дръвчета по средата, сянка ще има след няколко години. Днес гледам работниците, такива гнусни манговци, че да си плюеш в пазвата като ги видиш - сякаш хванати от гората, сигурно сега за първи път правят такива неща. Пейките боклук, разположението им отврат. Днес 2 пъти се спънах на новите настилки, а уж си гледам в кратата. Обувките ти стават целите бели от наръсения пясък навсякъде. Камионите от Колони днес извозвайки някаква пръст, оставиха дълги следи с мръсотия. Въобще не ми дреме кой е кмет, но вече като видя тези гнусни работници навсякъде ми се драйфа. Архитекта на летището в Корея го ликвидираха, ако извикаме корейците тук за една седмица ще ни оправят.
10
3
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
Да, така е. Центъра ако е изпълнен като хората ще е много добре, но пустото качество на работа е ниско, дори в случая много ниско. Работи се ужасно бавно и за това не са виновни работниците, а тези който трябва да контролират това. Явно нямат волята или желанието.
8
2
баба (преди 4 години)
Рейтинг: 227 | Одобрение: 102
Добър кмет ама много мек,добър президента добър човек ама много нежен,съдиите справедливи ама много нежни и страхливи!Имам чувството че живеем в нежна приказка и всички сме се превърнали в гей......ове! Как никой не се поучи от гърците,от испанците или от румънците.
9
3
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
Някой писа, че ремонта не бил завършен. След като бъде завършен, ще остане недовършен. Онзи ден гледам сутринта в градската градинка започнали да фугират плочите където ще бъде шадравана. Вечерта към 19 часа минавам пак от там и какво? Запълнени фуги около половината. Излиза, че 3 човека не могат да покрият едни 70 квадрата за цял ден ли? Естествено няколко плочи са спукани и пукнатините са запълнени, макар да са отворени около сантиметър. Така, че счупените плочи ще си останат счупени и няма да бъдат заменени. Това е срамота. До преди месец, два поддържах кмета, но сега съм разочарован от него.
20
6
Уйо (преди 4 години)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
Какво може да се очаква от един слабоволеви кмет, безкрайно корумпиран ОбС и невероятно некадърни общински служители? От първия до последния етаж на общината вони на безхаберие. Вярно е, че в общината има изключително качествени хора, но те са малцинство, което нищо не може да направи.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама