От 15 години до доживот грозят Гергана, удушила бебето си! Тя системно го малтретирала

24.07.2017 / 17:17 7

Снимка trafficnews.bg

От 15 години до доживот грозят Гергана Благоева, удушила бебето си в Стамбилийски. От държавното обвинения подчертаха, че деянието е извършено по особено жесток начин - задушаване с чорап в устата. По думите на прокурора стана ясно, че неведнъж майката е посягала на дъщеричката си. По тялото на детето са открити синини, а по устата - следи от удари, пише trafficnews.bg.

По време на деянието Гергана с Анка на ръце е отишла в изоставеното място - бившата заглушителна станция. Там тя е удушила бебето, съблякла го е по памперс, а дрехите хвърлила настрани в тревистото място. През това време обаче клошар е забелязал какво се случва.

„Имаме достатъчно доказателства, че Благоева е автор на престъплението.  Детето е намерено с чорап в устата, а при самопризнанията на майката става ясно, че е бил там с цел да спре повръщане”, разказа пред наш репортер прокурор Тодор Павлов.

За умишлено престъпление говорят и думите на мъжа, с когото обвиняемата живее. Той искал детето, но за нея то било бреме.

В същото време защитникът на Гергана - Стоимен Гърбев, отхвърли твърдението, че жената е действала умишлено.  Пред него тя е разказала, че е съблякла Анка, защото не била добре, повръщала и се задушавала. Тя опитала да направи на рожбата си масаж и да й даде шанс за живот.

В съдебната зала стана ясно още, че Благоева има още едно дете, само на няколко месеца, което тя изоставила.

Интересен бе и фактът, че на лявата ръка на жената има изписано името "АНИ", вероятно на починалото бебе Анка. 

Гергана Благоева остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив. Мотивите на магистратите са, че има достатъчно основание да се предположи, че именно Гергана е автор на убийството. Тя няма постоянен адрес. Родена е в село Мърчево, Монтанско, но пребивава на други адреси. Гергана е обществено опасна и се предполага, че е способна да извърши друго престъпление."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
gugutka (преди 2 години)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Това нещо се нарича трол, а не Гергана.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
7
0
tzokov (преди 2 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
На никой на лицето му не написано , че е ИЗРОД.Това го научаваме след , като вече е късно.Ако го осъдят това изчадие,защо ние трябва да я издържаме в затвора?Най богатата държава АМЕРИКА има смъртна присъда и за подобни случаи няма прошка,а ние ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ сме хуманни и милостиви.
7
0
xXx (преди 2 години)
Рейтинг: 31618 | Одобрение: 12528
Пуснете й куршума няма да я храним и тая мангалка от 15 години до живот. До сега нищо не плащала като данъци и такси и дай сега на сигурно до живот да й се плаща.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама