От 35 заведения във Варна можем да спасяваме храна, останала в излишък
Пиксабей
От 35 заведения във Варна, а отскоро и от хипермаркети, можем да спасяваме храна, останала в излишък, благодарение на мобилно приложение, което се бори с разхищението на продуктите. Това каза в предаването на Радио Варна "Новият ден" създателят на платформата foodObox Джейн Димитрова. Около 400 ресторанта и сладкарници от страната вече използват възможността и предлагат на крайния потребител, храната, която остава непродадена, с минимум 40% отстъпка, обясни тя.
Много храни остават от обедно меню, а в супермаркетите има такива с изтичащ срок на годност, допълни Димитрова.
Идеята е добре приета от бизнеса, който само печели от това, тъй като така монетизира продажби, които в противен случай ще отидат в кошчето за боклук, каза още тя.
Най-много разхищение на храна генерират домакинствата, а причина за това са презапасяване, неправилно съхранение и не на последно място неправилно четене и разбиране на етикета, добави специалистът.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта