От КЕВР обявиха: Парното и токът трябваше да поскъпнат с над 50%, ако се бяхме съобразили с енергийните дружества

04.06.2019 / 12:37 3

Парното и токът трябваше да поскъпнат с над 50%, ако се бяхме съобразили с енергийните дружества. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов след заседание на енергийния регулатор, на което се обсъждаха новите цени на тока и парното от 1 юли, съобщи Novini.bg.


По думите му ще се приеме социална цена, която българските граждани ще могат да понесат.

„Комисията ще обяви финално решението за новите цени на тока и парното до края на месеца“, съобщи Иванов.

В последните си доклади енергийният регулатор предвижда поскъпване на тока средно с 3.5% за страната и на топлоенергията - с 4.5 на сто.

Най-голямо следва да е повишението за битовите клиенти на ЕВН в Югоизточна България – 3.59 на сто. Потребителите на ЧЕЗ в Западна България ще плащат с 3.46 процента по-големи сметки, а най-малко ще е поскъпването за абонатите на "Енерго-Про" в Североизточна България – с 3.38 процента.

Най-голямо увеличение на топлоенергията е предвидено за Разград - 17.53 %, и Габрово - с 12.53 на сто. В София се очаква поскъпване с 4.3%, в Пловдив увеличението е със 7.4%, колкото е и в Бургас. Във Враца цената на топлоенергията нараства със 7.52 %, а във Велико Търново - със 7.26 процента. Скокът в цената в Плевен е с 6.1%, а по-малки са в Русе - 3.86 %, Перник - 1.77% и Варна - 1.96 на сто. Парното ще поевтинее само в Сливен - с 0.4 процента.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
ЕВСТАТИ (преди 4 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Аууу браво, демек те са помогнали, бре бре бре, ц ц ц, как само мислят за народа...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама