От Русия: Продължаването на санкциите е недалновидно

02.07.2016 / 05:00 8

"Приемаме поредното продължаване от Евросъюза на нелегитимните от гледна точка на международното право антируски секторни икономически санкции до 31 януари 2017 г. като продължение на недалновидната политика на Брюксел", заяви министерството.

"Смятаме за абсурдно да се обвързват тези дискриминационни мерки по отношение на Русия, която не е страна във вътрешноукраинския конфликт, с изпълнението от нея на Минските споразумения, особено в сегашните условия, когато сме свидетели на липса на готовност от страна на Киев да изпълни поетите ангажименти. По същество Евросъюзът сам превърна отношенията с Русия в заложник на безотговорните игри на украинските власти. Да се очаква промяна на нашия външнополитически курс заради санкциите най-малкото е недалновидно", заяви още министерството, предават Бта и Днес бг.

"Ако сравним 2014 г. с 2015 г. взаимният стокообмен е намалял с 40 процента. Тази тенденция се запази и през тази година. Освен това рестрикциите влияят отрицателно и на общата икономическа ситуация в Европа. Като отстъпва пред силния задокеански натиск, Брюксел наказва на първо място собствените си производители. Забавеният икономически растеж и загубата на работни места в резултат на линията на ЕС на санкции срещу Русия са отчетени в съответните доклади на Европейския парламент", заяви руското министерство на външните работи, като подчерта, че не драматизира продължаването на санкциите.

"От тях има и позитивен ефект за нашата икономика, която се адаптира към режима на ограничителни мерки, като намалява финансовата, икономическата и технологична зависимост от страните от ЕС. С оглед на диверсификацията на икономическата ни политика Евросъюзът рискува в бъдеще окончателно да загуби редица важни за него сегменти от руския пазар. Надяваме се, че ако и когато в Брюксел надделее здравият разум и ЕС се откаже от логиката на противопоставянето и сдържането, ще можем да изведем на качествено ново равнище нашето сътрудничество", завършва текстът.

Руският премиер Дмитрий Медведев продължи действието на контрасанкциите до края на 2017 г., съобщи още ТАСС.

Той подписа днес съответното постановление за това, като то предвижда забрана от 6 август 2016 г. до 31 декември 2017 г. върху вноса в Русия на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и храни със страна на произход САЩ, страните от ЕС, Канада, Австралия, Норвегия, Украйна, Албания, Черна гора, Исландия и Лихтенщайн.

 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
USA (преди 4 години)
Рейтинг: 1334 | Одобрение: -551
Той,Обама,си е маймун!Ето бананче моето момче,кротува си животинката!Но тоя,с тази мръсна мутра-майкооооо!!Бухай,бухай-здрав кокал да не му остане по мордата!Или така наречения-МОРДОБОЙ бляд!
2
7
USA (преди 4 години)
Рейтинг: 1334 | Одобрение: -551
Ей,че гадна мутра има тоя гном!От далече лъха на мусор бляд!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама