От днес човечеството живее на кредит към Земята

29.07.2019 / 08:01 7

Човечеството от днес живее "на кредит", защото вече е изчершало всички природни ресурси на планетата за тази година и това е с два месеца по-рано, отколкото преди 20 години. За това алармират еколозите от организацията "Глобъл Футпринт нетуърк", цитирани от БТА.


Според анализите им човечеството днес използва природните ресурси почти два пъти по-бързо от капацитета за възстановяване на екосистемите.

Различните страни правят това по различен начин. Катар, например, изчерпва ресурсите си за цялата година само за 42 дни, а Индонезия - за 342. Ако всички живеят като французите, ще ни трябват 2,7 планети, а ако възприемат потреблението на американците, ще са необходими пет планети.

За да се измести денят на изчерпване на ресурсите към 31 декември, главният инструмент е намаляване на емисиите парникови газове. Ако намалим емисиите въглероден диоксид с 50%, можем да спечелим 93 дни годишно или да изместим деня на изчерпването до октомври, изчислява "Глобъл футпринт нетуърк".Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 156302 | Одобрение: 5862
ДИВАКА......Атна просто е човек който не вярва.....Знаеш ли колко много американци продължават да вярват, че необразовани терористи забиха 4 самолета през 2001 въпреки снимковия материал и обявяват истината за конспирация......? А другите, които пренебрегнаха предупрежденията точно на такива мистици дето виждат в бъдещето....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
ДИВАКА (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24346 | Одобрение: 4051
ATНА ..МНОГО ХУБАВО Е ЧЕ ЧЕТЕ..А ДАЛИ СА ТЪПИ КОНСПИРАЦИИ..ВРЕМЕТО ЩЕ Е СЪДНИК..А НЕ ТИ..  Изплезване:devil::alien:
0
4
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5206 | Одобрение: 2236
Крис, стига си чел тъпи конспирации...
4
2
ДИВАКА (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24346 | Одобрение: 4051
КРИС..ЧЕ АЗ ТОЧНО ТОВА ПРАВЯ..НОСЯ СИ НОВИЯ АНЦУГ,МАКАР НЯКОЙ ДА ГО НАМИРАТ ПРОСТАШКО..НЕ МИ СЕ НОСИ КОСТЮМ ,ЗА ВРАТОВРЪЗКА -ХИЧ..ПИСНАЛО МИ Е ОТ ТОВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМ С ЕТИКЕЦИЯТА И ДРЕЗ КОДОВЕ..СЕГА ГЛЕДАМ ДА МИ Е УДОБНО..ЕДИН УМЕН МОДЕЛИЕР,БЕШЕ КАЗАЛ.УМНИТЕ ХОРА СЕ ОБЛИЧАТ САМИ,ГЛУПАВИТЕ-МОДАТА.. Изплезване:devil:Ухилен
11
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 156302 | Одобрение: 5862
Може да не ви хареса коментара, но е бил намерен стар надпис, на възраст около времето на Стоунхеиндж и Пирамидите.....В него се е казвало, че населението на Земята не трябва да превишава 2 милирда души.....Надписът е изчезнал и не се знае къде е, нито КОЙ го е покрил....Само можем да гадаем ЗАЩО......?? Според хора запознати с бъдещето се казва, че 2025 ще се започне, а някъде 2028 Земята ще се е отърсила от излишните жители.....!! Тъй, че си носете новите дрехи и да не ви пука.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
2
ДИВАКА (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24346 | Одобрение: 4051
ЕДИН УМЕН "ФИНАНСИСТ"..НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ПОЗНАТИТЕ,ТВЪРДИ ,ЧЕ НЯМА ЛОШО ДА СЕ ЖИВЕЕ НА КРЕДИТ..АЗ САМО ЩЕ ДОБАВЯ..АКО ИМА КОЙ ДА ТИ ГО ПЛАЩА..Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама