От монтанското село Стубел съветват как да си замесим сами вкусен и пухкав козунак

14.04.2023 / 11:09 0

кадри Нова нюз

Всеки може да си направи вкусен и пухкав домашен козунак. Проверка сочи, че великденското лакомство тази година струва между 3 и 50 лева в зависимост от грамажа. 

В Монтанското село Стубел правят домашен козунак, който категорично споделят, че е много по-вкусен от този в магазина. "Самият вкус е по-хубав, докато в купените слагат набухватели и те правят тестото някак не толкова пухкаво. Отвътре няма самата миризма и плътността на брашното", казва местна жена пред Нова нюз.

За козунака трябват яйца, брашно, мая, захар и прясно мляко. Започва се с приготвянето на маята - със захар, 100 грама мляко, 1 лъжица брашно. Покрива се, за да втаса и се слагат яйца - по шест на килограм брашно, заедно с 200 грама захар. За повече аромат се добавя и лимон. 

Хубаво е да се меси около един час, затова местните казват, че козунак се прави с много търпение. Пече се около 30-40 минути.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама