От последните минути! Част от Варна остана без интернет и телевизия! Режат кабели наред

13.03.2015 / 12:39 13

Жители на варненския район „Аспарухово“ се оплакаха, че са останали без интернет и телевизия след акция по премахване на висящи кабели.

Не е тайна, че операторите отдавна трябваше да са вкарали жиците си под земята, както и че на много места във Варна това все още не е направено. Кабелите са на местни доставчици на интернет и телевизия, някои от които действат само на квартално ниво. Те явно са разчитали, че ще имат късмет и никой няма да забележи, че са в нарушение.

В последната година обаче общината е все по-активна в отстраняването на незаконните комуникации, като отстранените незаконни трасета се изчисляват в километри. Гражданите обаче са неприятно изненадани от факта, че услугата, за която си плащат, е спряна без предупреждение и не е ясно кога пак ще имат достъп до съвременните комуникации. Възстановяването на кабелните услуги най-вероятно ще стане с поставянето на нови жици, този път под земята. Това, естествено, си носи и своите неудобства. За полагането на новите трасета се изисква прокопаване, а е факт, че пътищата и тротоарите, през които те минават, не винаги се възстановяват качествено.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
6
varna (преди 5 години)
Рейтинг: 12364 | Одобрение: 3019
Дали някой е виждал да минават камиони или друга техника?
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber
32
20
RADI (преди 5 години)
Рейтинг: 2502 | Одобрение: 1522
Рязането на кабели е престъпление.
4
4
МАСтан (преди 5 години)
Рейтинг: 215 | Одобрение: 70
Ужас, толкова много сме свикнали с този интернет и тази телевизия, че като ги спрат не знаем с какво да си запълним времето. Лошото е, че вече човек не може дори да работи, ако няма нет.
1
8
zakluch (преди 5 години)
Рейтинг: 30620 | Одобрение: 5680
Половин Благоевград вече месец е без нет, някой си играят с огъня, много е неприятно! Появиха се слухове, че една телеком лидер компания го предизвиква това ...
Повече за мен тук Ключодържатели
3
9
Gogata (преди 5 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
Пак някаква недосмислена акция
23
16
Добър (преди 5 години)
Рейтинг: 13288 | Одобрение: 9008
Дано на Лош не са му спрели нета, пълна простотия е това рязане на кабели.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама