От последните минути: Горанов и Маринов с важна информация за хакерската атака на НАП!

16.07.2019 / 16:05 6

Ще ви запозная с информацията, която имаме до момента по отношение на сигнала от 15 юли за нерегламентиран достъп до компютрите на НАП. В хода на извършените мероприятия бе установено, че в 10:15 неизвестно лице е изпратило мейл до няколко свободни медии." Това каза вътрешният министър Младен Маринов по повод хакерската атака към НАП и източването на данни на стотици хиляди българи, пише Блиц. "Предоставена е парола за достъп до данните на архива.


Съдържанието на файловете в нея са данни за стотици хиляди български граждани, имена, егн-та, фирми. След справка с НАП става ясно, че данните са автентични и трябва да се обработи специфично, за да се асоциира с конкретен субект", допълни той.  Вътрешният министър сподели, че информацията е разпратена само до 4 медии и няма нарушена или загубена информация в НАП.  "Свидетели сме на най-сериозната хакерска атака, идваща от руски домейни.

Не искаме да упрекваме руската държава, това сочат фактите. 30-40% от данните, които са публично достъпни от файловете, които са разпространени до сега, се съдържат в базата данни на НАП", каза финансовият министър Владислав Горанов.   "Иска ми се да успокоя, макар и на твърде начален етап, с това, че според нашите анализи информацията не е достатъчна, за да стане ясно финансовото положение на лицата, които са били изобличени.

Във връзка сме с ЕК към кибер атаки и ще извършим одит на всички системи на НАП", допълни той.  "Подобни пробиви могат да бъдат направени и в доста по-развити държави, но това не е оправдание. Искам да уверя всички, че информацията все още е защитена и анализите показват, че съдържанието не е достатъчно да се направи извод за имущественото състояние на който и да е било български гражданин. Не трябва да се притеснявате от това изтичане, но това не омаловажава сериозния пробив в системата на НАП", заключи Горанов.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 81011 | Одобрение: 17476
нексус цял свят исполза руски домейни
1
7
Дзън Дзън (преди 2 години)
Рейтинг: 925 | Одобрение: 125
...или както каза Нексус,няма нищо случайно на този свят.
12
3
гарфилд (преди 2 години)
Рейтинг: 41513 | Одобрение: 15193
Скрийте се и двамата,бе мамули.
11
6
ДИВАКА (преди 2 години)
Рейтинг: 24300 | Одобрение: 4005
ВЯРВАМЕ ВИ ..Я ГИ РАЗПРАВЯЙТЕ ТИЯ В СЦЗ..ТАМ ЩЕ ВИ СЛУШАТ МЕЖДУ ДВА СЕАНСА..НЯМА СТРАШНО..ДОКАТО СВИКНЕТЕ..ПОНЕ ЩЕ ВИ СЛУШАТ ВНИМАТЕЛНО..НЯМА НАКЪДЕ ДА БЯГАТ..Изплезване:devil::devil:
15
4
bogdanski (преди 2 години)
Рейтинг: 391 | Одобрение: 51
Горанов е крайно време да си събира дърмите. Прекалено много гафове му се събраха. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама