От последните минути! Плевнелиев обяви: Готов съм за служебно правителство

11.05.2016 / 14:00 5

mediapool.bg

Два пъти съм правил служебно правителство и ще го направя и трети път, ако се наложи, но не искам да се стига до там, коментира президентът Росен Плевнелиев в сряда.


 
"Винаги имам готовност да изпълня конституционните си задължения, не може да има никакво съмнение в това", заяви държавният глава в отговор на въпрос след откриването на нов инженерен център на компанията "Вистеон Електроникс България" в София.
 
Той посочи, че защитата на конституционните права на българските граждани не трябва да довежда до падане на правителство. 
 
"Не смятам, че дебатът за това как българите, където и да са те по света, да могат да гласуват честно, масово, в интерес на демокрацията и легитимността на властта в държавата, не смятам, че това и този дебат трябва да доведе до падане на правителство в тази държава", заяви Плевнелиев. 
 
Той допълни, че се надява на решение в интерес както на правото на българите да гласуват, така и за гарантиране на стабилността в държавата. 
 
"Моят прочит на това, което видяхме вчера е само един. Не вярвам, че в политиката има случайни неща, както и не вярвам в спонтанното взимане на решение "от днес за днес", коментира президентът. 
 
Според него зад решението на ПП АБВ да оттегли подкрепата си за правителството със сигурност стои стратегия - дълбоко обмислена, последователна. 
 
"И, разбира се, това е правото на политическите партии да преценят коя, как и по какъв начин ще се позиционира. Очевидно ни чакат тежки президентски избори, в които политическите партии ще дадат всичко от себе си, за да препозиционират публичното пространство, очевидно е обаче също така, че усилията за стабилност ще бъдат възнаградени от народа", коментира президентът. 
 
"Разбирам всяка една политическа партия, сигурен съм, че те преследват своите стратегии, но като държавен глава още веднъж заявявам - не ми се прави служебно правителство, искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане и едни честни президентски избори - дай Боже с качествени кандидати", допълни той. 
 
По думите му нацията е достатъчно притеснена от рекордния брой кризи около нас и  трябва да се работи за стабилност. 
 
"Трябва да се загърбят понякога безпринципни политически противоречия и да се гарантира дългосрочна перспектива", коментира още президентът Росен Плевнелиев. 
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
2
Иван (преди 7 години)
Рейтинг: 3147 | Одобрение: 827
Дано следващата ни жена президент,бъде по-сериозна!Тая е прекалено мека!
10
6
Мари Хуана (преди 7 години)
Рейтинг: 10314 | Одобрение: 4759
Винаги готов!.....Спомен от недалечното минало. Ухилен
9
2
морският (преди 7 години)
Рейтинг: 37444 | Одобрение: 21759
и едни честни президентски избори - дай Боже с качествени кандидати",-всичките като тебе качествени.И тогава ни се "разказа за кой ли път играта".:woot:
19
1
Karamel (преди 7 години)
Рейтинг: 20828 | Одобрение: 10403
"Не вярвам, че в политиката има случайни неща" - Ти си най-случайното нещо в политиката, което сме имали! Айде друм! Гняв

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама