От последните минути! Смел гражданин разпозна най-опасното момче в България по снимка в интернет

28.08.2015 / 14:11 10

Задържан е 16-годишният беглец от интерната от дряновското село Керека Емил Рашев, който дни наред вилня по свищовските села, тормози местните хора и разиграва полицията, пише "Труд".

Невръстният апаш за шест дни успя да задигне 5 автомобила, да нахлуе в дома на 80-годишната Елена Тодорова в свищовското село Алеково, да я заплаши с нож и да и обере къщата. Тарашил е и други имоти.

Емил Рашев вършил безчинствата заедно с двама свои авери, които нахлували в домовете на беззащитни и самотни старци, разпъвали трапези с продуктите, които намирали в хладилниците и мазите им и след това задигали имущество.

Съучастниците на изпечения крадец бяха заловени на третия ден след напускането на сиропиталището. Емил Рашев обаче успя да се изплъзне на блюстителите на реда и бе обявен за общодържавно издирване. Криминалистите от Велико Търново разпространиха снимка на опасния младеж, който се укрива цяла седмица.

Едва в нощта срещу петък свищовски полицаи са задържали издирвания непълнолетен злостроник. Емил Рашев бил засечен малко след полунощ на главен път за Свищов. Преминаващ гражданин подал сигнал, че е забелязал лице, което е виждал на снимка по медиите. Незабавно била организирана трета поредна специализирана операция за задържането на ученика рецидивист.

Така Емил Рашев се озовал в ареста за 24 часа, а в петък прокуратурата му е удължила мярката на 72 часа. От държавното обвинение ще искат съдът да постанови младежът да остане за постоянно в килията.

Емил Рашев е с дълго криминално досие. Само за една година, той има общо 7 присъди. "Първата му присъда е от лятото на 2014 г за кражба и е постановена от Районния съд във Велико Търново. Следват присъди за противозаконни отнемания на автомобили на съдилищата в старата столица, Павликени, Дряново. След това момчето е съдено от магистрати в Павликени за посегателство над чуждо имущество и за палеж от Районния съд в Попово", изброяват от Областната дирекция на МВР в болярския град.

Последното отредено на Емил Рашев наказание е от 4 юли тази година. С решение на Районният съд в Свищов му определена пробация за срок от една година за извършена кражба.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон! 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
1
kris (преди 5 години)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Първо не са ни братя и второ не са роми .......Всички които имат съмнение , че не съм прав , да прочетат в интернет - има няколко хубави статии......А откъде се е научил ? Докато нормалните деца ходят на училище , тия орки се учат на джепчийство , кражби , лъжене на ачик и всички останали зулуми !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
1
iTechnology (преди 5 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
Как това цигане , даже не е пълнолетен краде повече от 5 коли... много интересно.... И откъде се е научил? Ама какво ли се чудя.. братята роми са способни на всичко.
10
3
Уйо (преди 5 години)
Рейтинг: 37724 | Одобрение: 8024
За какво да го преспиват? Просто да го пуснат да бяга от мечка в гората.
28
1
kris (преди 5 години)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
Какъв затвор бе........? Не му ли прочете подвизите  , а е на 16 ! Да му пуснат да гледа " Всичко е любов '' и после в задния двор по бързата процедура......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама