От следващата седмица автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите

07.03.2022 / 01:00 1

снимка: Булфото

От бранша очакват подкрепа от държавата, за да може хората от населените места да имат осигурена транспортна услуга и повишението на цената за превоз да е минимално за пътниците.

От следващата седмица автобусни превозвачи започват поетапно повишение на цените на билетите – както за градските, така и за междуселищните пътувания.

Това съобщават от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Като причини за повишението от бранша посочват коронакризата, намаленият брой пътници и високите цени на горивата.

По думите на председателя на Конфедерацията Магдалена Милтенова, увеличението ще е с около 50 процента и то на местата, където това е възможно. От Конфедерацията вече са разговаряли с министъра на транспорта Николай Събев и имат неговото одобрение.

Повишението на цените за превоз няма да реши проблема и бизнеса ще продължи да изпитва трудности,  заради  високите цени на горивата и особено на метана, каза още Милтенова.

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
аха (преди 8 месеца)
Рейтинг: 9410 | Одобрение: 2450
НАМАЛЕНИ ПЪТНИЦИ-ДА КАК ВИ СЕ СТРУВА-1.50 ЗА 3 КИЛОМЕТРА ИЛИ ЗА ЕДНА СПИРКА ЕХО-ХОРАТА ЩЕ СПРАТ ДА ПЪТУВАТ,АКО СЕ УВЕЛИЧИ С 50% ЗА 3 КИЛОМЕТРА -2.25 ЛЕВА ЕХО ОЛЯХТЕ СЕ -ИНФЛАЦИЯ 9.1 ЗА ЯНУАРИ -ДОКОГА БЕ ГОСПОДА

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама