Отчаян разказ на една варненка: Опитах да помогна на човек в беда, а ме изкараха отрепка

26.11.2014 / 15:00 8

Юлия Георгиева

Ще ви разкажа за неприятна ситуация, станала снощи, от която никой не е застрахован. Пиян мъж си взима кафе от машина, разположена непосредствено до малко магазинче за цигари, кафе и пакетирани храни в центъра на Варна. Сяда на тротоара пред обекта, изпива на две-три глътки кафето и буквално ляга на плочките и захърква в алкохолно опиянение. Продавачката в магазинчето, младо и съвестно момиче, установява, че пияният си е ударил главата и не е в състояние да си тръгне. Същевременно навън вече е тъмно и много студено. Веднага грабва телефона и набира 112, за да повика помощ. Оттам й обясняват, че ще изпратят линейка. Докато медиците дойдат, мъжът продължава да си спи на земята. Минават минувачи, идват клиенти да си купят нещо на път за вкъщи и като в хор всички един през  друг й се нахвърлят. „Помощ, викайте линейка! Какво стоите го гледате клетника!? Веднага повикайте помощ!“, крещи преминаваща край обекта жена. Минутка по-късно пенсионер злобно й се сопва: „К“во си пушиш цигарата и гледаш ма, направи нещо!“, докато момичето нервно стои пред магазинчето в очакване на линейката. 
„То не бе един, не бяха двама. Всички ми се нахвърлиха, сочиха ме с пръст. Не знам какво им става на тези хора. Същевременно нито един от тях не извади телефона си да повика помощ, а ме нападаха с укор, сякаш аз съм виновна за състоянието на пияния“, разказва младата жена. 
Чужд двор – чужд проблем. А за останалите остава „насладата“ да сочат с пръст и да калят с вина. 
В крайна сметка линейката пристига и с помощта на полицаи заспалият на земята човек е вдигнат и отведен в Спешния център, тъй като отрезвителя вече не функционира, а безпомощния клетник нито е имал лични документи, нито е бил в състояние да си каже адреса. За младата жена пък остава огорчението от срещнатата злоба. „Нито един от тези „загрижени хора“, които ми крещяха, не остана с мен в тъмното и в студа, да изчака линейката. Оставиха ме сама с един непознат и пиян човек“, завършва момичето.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
IvaNina (преди 6 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
jena, няма да се заяждам, ти си знаеш.
2
19
bosh (преди 6 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Ако магазинчето е било Лафка, донякъде е обяснима реакцията на околните, но само до някъде.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама