Отец Серафим с разтърсваща изповед за Светецът от Байлово - Дядо Добри

14.02.2018 / 08:08 3

Цяла нощ продължи поклонението през Светецът от Байлово - Дядо Добри, който почина на 103 година. Вратите на църквата в селото ще бъдат отворен и днес, за да могат хората да си вземат сбогом с големия дарител на божия храм.

Отец Серафим, който е живял две години с Дядо Добри в Кремиковския манастир, разкри през Нова Тв с какво трябва да го запомним:

„Дядо Добри изпитваше голям любов към Бога. Животът за него бе служение на църквата. За него не бяха важни храната, скъпите дрехи и коли, а истинската любов и вяра на хората, която да им донесе щастие.

Той искаше да умеем да помним и да вярваме в Бога.

Даряваше събраните стотинки неслучйно на църквата, за да покаже, че църквата не е паметник на културат или сграда, а едно място извън времето и пространството, място, което може да преведе човека към вечния живот.

Дядо Добри беше голяма сила, обичаше бога и имаше изключително силна вяра към него. Затова, нито се плашеше, нито се страхуваше.

Ще изпълним неговото желание и утре ще го погребем в двора на църквата в Байлово.” 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама