Отиде си Любен Михайлов

20.04.2017 / 11:41 3

Напусна ни една от емблематичните фигури в спорта на Варна Любен Михайлов. Бившият състезател по спортна гимнастика и спортен ръководител почина на 81 години след тежко заболяване.  

Поклонението пред тленните му останки ще бъде в неделя в 12 часа в Юнашки салон, а след това тялото му ще бъде положено в гроб в Старите варненски гробища.

Любен Михайлов е роден на 15 юли 1935 г. в София. Тук завършва средното и висшето спортно образование. С гимнастика се занимава от 1949 г. От 1966 г. е член на националния мъжки отбор и е сред избранниците да защитава честта на България на две олимпиади: в Рим като представител на столицата, а в Токио като състезател на Варна, където се заселва през 1963 г.

През 1976 г. още не достигнал апогея на възможностите си като треньор, в името на добруването на варненския спорт Михайлов се съгласява и да оглави спортно- техническото направление във ФСФД ”Черно море” като заместник председател. 
Високо ценен като спортен специалист Българската федерация му възлага да изработи модел за изграждане на център за високо спортно майсторство по спортна гимнастика.

 Михайлов е избран и става първи президент на професионалния футболен клуб “Черно море”, а по-късно, след 1983 година, последователно е зам. председател на Окръжния съвет на БСФС, зам. председател на Областния спортен съвет (Варна, Шумен и Добрич), управител на спортния комплекс ”Черно море”, а от 2000 г. до днес – член на Управителния съвет на Асоциацията на варненските ветерани.
От 1974 г. Михайлов е международен съдия категория “Бреве”, която му дава право да съдийства на олимпийски игри, световни и европейски първенства , регионални игри и пристижни турнири по цялата планета.

При него, на почит преди всичко е законът на справедливостта.

Поклон пред светлата му памет !

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
plabov1080 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 51551 | Одобрение: 7141
Поклон пред светлата му памет ! Moите съболезнования на децата му...
plabov
1
0
ВАРНА (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Поклон! Съболезнования на семейството!
1
0
Mitko Apostolov (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Potchivai v mir,LUBE!!!!!!!!!!!!!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама