Откраднаха 400 радиатора от хасковски училища и детски градини

17.07.2017 / 11:31 1

400 чугунени радиатора са изчезнали от склад на хасковска общинска фирма. Те са демонтирани от детски градини и училища и са заменени с нови. От полицията разследват случая. От Община Хасково също извършват вътрешна проверка, съобщава БНТ.


Старите радиатори са свалени от сградите на 2 училища и 8 детски градини в Хасково, докато в тях текат ремонти. Прибрани са в склад на общинската фирма Екопрогрес, от където изчезват.

Евгени Консулов, заместник-кмет на Община Хасково: От вътрешната проверка знаем, че става въпрос за около 400 радиатора, които с протоколи са били предадени от фирми, които извършват саниране на съответните обекти от служители на Екопрогрес. Те са били закарани до съответен склад. В него в момента няма радиатори, а никои не е разпореждал извеждането им или монтирането им от там. Сега тече проверка от полицията и разследване, надявам се да се установи какво се е случило и къде са радиаторите, тъй като това не са амортизирани радиатори.

От областната дирекция на МВР в Хасково съобщиха, че през почивните дни по случая са били разпитани 10 души, между които и общински служители. Те са били задържани за 24 часа и са освободени. Междувременно зрители сигнализираха, че радиаторите са били забелязани в пункт за скрап в Хасково. От полицията съобщиха, че и тези радиатори са от детски градини, но не откраднатите от общинския склад. В момента и по този случай върви проверка.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
НЯКОЙ (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
е брал джилязу, нооо няма как сам, без общинари.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама