Откриха българин без крака в кош за смет на Шан-з-Елизе

22.11.2014 / 09:40 2

Инвалидът от Велинград бил откупен от дилър, за да проси в Париж

Мъж от Велинград с два отрязани крака е изваден от уличен кош за боклук на Шан-з- Елизе. Ромът заработвал във френската столица с просия и бил хвърлен в контейнера от дилъра си. Престъпният бос се отървал по необичайния начин от своя роб при акция на парижката полицията.
Когато усетил, че униформените тарашат района, дилърът натикал инвалида в коша и хукнал по съседните улици. Просякът е спасен от случайни минувачи. Малко преди контейнерът да бъде изсипан в боклукчийската кола, те чули странни звуци. Отворили капака и открили човека заврян в сметта. По-късно е заловен и босът на просяците в Париж. Двамата мъже са от ромската махала на Велинград. След броени дни във френската столица тръгва наказателно дело за трафик на хора и принуждаване към просия срещу организатора на групата, научи „Марица”.

След случилото се инвалидът е отведен в социален приют в Париж. По време на разпитите той разказал, че неговите роднини са го продали на предприемчивия бизнесмен. Мъжът е с два отрязани крака и дори не може да седи. Неговият бос го откарвал до избраното място за просия и го подпирал до някой стълб или контейнер за боклук. Вечер го прибирал, като преди това взимал част от оборота. Просякът пък изпращал своя дял на многолюдната си фамилия чрез фирма за парични преводи. Става дума за сума около 40 000 евро, установило френското разследване. 

След признанията на просяка френските ченгета започват издирване на дилъра през Интерпол. Мъжът е заловен в Сърбия и екстрадиран във Франция. Роднини на дилъра също са пропели за схемата. По време на процеса ще се доказва дали инвалидът наистина е принуждаван да проси, или е бил доброволен участник в схемата като стръв за състрадателните минувачи. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
zebster (преди 6 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
Жалка история.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама