Откриха местообитание на рядко растение на варненски плаж

12.09.2017 / 16:06 1

Снимка MolBiol.ru

На плажа в „Аспарухово“ е открито местообитание на рядък вид растение, вписан в Червената книга. Наличието на „Персийска поветница“ е установено от Регионалната инспекция по околната среда и водите след приет сигнал от граждани на зеления й телефон, научи Moreto.net.След проверка на място са предприети последващи действия за защита на вида, посочват от РИОСВ.

„Персийката поветница“ е считана за критично застрашен вид. Това е тревисто растение с късо и вдървеняващо коренище. Стъблата му са високи 15–40 cm. Те са изправени и гъсто облистени. Листата са с дължина 3–4,5 cm. Това е насекомоопрашващо се растение, което се размножава със семена. Среща се по крайморски пясъци, обикновено на места с просмукване на подпочвени води.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какво се правят на ударени с парен чук като се знае от години за наличието на въпросния вид?! Че то и на Паша Дере го има ама това не ги спря да копат за тъпата си тръба от Южен поток ... поредните абсурди и както се казва 'След дъжд, качулка' ... В нашата страна само според 'удобното' се работи...
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама