Отложиха делото за КТБ за февруари догодина

15.12.2014 / 15:54 1

Върховният административен съд (ВАС) отложи за 9 февруари 2015 г. делото за отнетия лиценз на Корпоративна търговска банка, пише "Стандарт". 

Магистратите дадоха и едноседмичен срок на "КТБ" АД и на Българската народна банка да представят писмени становища по направените днес искания за събиране на нови доказателства.

Причина за отлагане на делото стана фактът, че едва днес бе конституирана като страна по делото КТБ АД, която в момента се представлява от назначените от БНБ квестори.

Съдът отхвърли исканията на адвокатите на жалбоподателите за отвод на съдебния състав, тъй като бил предубеден, както и за искането на отвод на всички съдии от 7-мо отделение, които евентуално биха могли да гледат делото.  

Делото за връщането на лиценза на КТБ бе образувано по жалба на "Бромак", която държи 50,66% от акциите на КТБ и на контролираната косвено от Генералния държавен резерв на Султаната Оман "Бългериън акуизишън къмпани", която притежава 30 на сто от капитала й. Към техните жалби се присъединиха и десетки жалби на вложители и служители в банката, пише БГНЕС.

Заради делото за връщането на лиценза на КТБ, който бе отнет от БНБ на 6 ноември, беше спрян процесът за обявяването в несъстоятелност на банката. То ще продължи, след като се реши висящото дело пред ВАС. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Владимир (преди 5 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
а през февруари за кога ще го отложат, за докато се покрие който и каквото е нужно и се поуталожат нещата? кирлива даържава.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама