Отново дават старт на делото срещу доктора, застрелял крадец в дома си

18.07.2019 / 10:39 4

Делото срещу д-р Иван Димитров, който застреля криминално проявения Жоро Джевизов-Плъха в Пловдив, отново започва в Окръжния съд в града, след като досега то беше отлагано три пъти  Преди време роднините на починалия поискаха 300 000 лева кръвнина. А колеги на лекаря излязоха тогава на протест с искане той да бъде оневинен. На 1 март миналата година, криминално проявеният Джевизов от Столипиново решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив, пише Булнюз.

Докторът бил сам вкъщи, понеже правел ремонт.  В двора имало 6 гаража, първият от които ползвал за работилница. Около 01:30 часа през нощта, д-р Димитров минал през една от стаите в жилището си и видял, че лампата в гаража свети. Излизайки от жилището си, обвиняемият лекар взел незаконно притежаван пистолет „Валтер“, зареден с патрони, за които също нямал разрешително, и се насочил към гаража. Там се намирал Жоро Плъха, който бил приготвил да открадне различни предмети в найлонови торби. Преди да произведе изстрел, докторът бил нападнат от крадеца с нож, с 12-сантиметрово острие и с метална рекламна табела.

Той причинил на лекаря прободно-порезна рана в десния крак, а от удара с табелата - травматичен оток на дясната ръка.  Това е и причината да се приеме от разследващите, че убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Освен това, след убийството докторът се опитал да прикрие следите си, като първоначално отричаше да го е извършил. Обвиняемият анестезиолог беше задържан за 72 часа още на следващия ден след убийството на крадеца, а след това освободен с мярка „подписка“. Срещу него има повдигнати две обвинения.  Едното е за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, а другото е за незаконно притежаване на боеприпаси и оръжие. По първото обвинение, предвиденото в закона наказание е до 5 години, а по второто - от 2 до 8 години. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
0
Blue hills (преди 10 месеца)
Рейтинг: 28090 | Одобрение: 12545
Истина е, че е пред дома му, но циганорите от нищо друго не разбират и няма др начин да се справим с тях, докато управлението ни ги "котка" за избиратели. Дано оправдаят доктора. 
4
6
ДИВАКА (преди 10 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА..ПРЕД ДОМА СИ..Изплезване:devil:Нинджа АЙДЕ МИНУСИ..
19
12
kris (преди 10 месеца)
Рейтинг: 128687 | Одобрение: -1413
Дръж се Док.....Българите са с теб......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
14
1
:) (преди 10 месеца)
Рейтинг: 10623 | Одобрение: 4673
Пускайте го! Нищо лошо не е направил. Такива хора не трябва да влизат в затвора. Мангала трябва да се чисти където се срещне! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама