Отново ремонт на Аспарухов мост тази есен? Да, но само ако правителството даде още пари!

17.06.2017 / 17:00 18

Под въпрос е дали ремонтът на Аспарухов мост ще продължи през есента. Всичко зависи от това дали ще има финансов ресурс. Това каза във Варна регионалният министър Николай Нанков, предаде Moreto.net.

Предстои да бъде пуснато проектно постановление към Министерски съвет, в което ще бъде включено съоръжението заедно с пътища от републиканската мрежа. Ако не бъдат осигурени средства по този път, вероятно ще бъдат заложени за 2018-та година. Общата сума необходима за ремонта на целия мост е над 20 млн. лева.

Министър Нанков припомни, че за последната ремонтирана отсечка са похарчени 1.3 млн. лева. Поставени са над 700 метра мантинели и ограничителни съоръжения за безопасност. Положени са над 580 куб.м бетон и повече от 1700 тона асфалт.

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
РАЗБРАХТЕ
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вие май не разбирахте, че БГ е жалка реплика на държава.
0
0
тодор живков (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
тази сутрин като валя беше гьол на спирка КЗ посока Аспарухово  той моста въобще не е бил в ремонт
0
0
rxd10 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
страхотно направен малко да вали и на излизане от варна езеро, водата се събира доста на едно място
0
0
ВЪЗМУТЕН (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До многото хиксове, ей смешко дали за същото заплащане го правят в другите страни !!! Много сте отворени зад компютрите а сигурно две тухли на кръст не сте сложили иначе големи разбирачи от строителство !!!
4
1
пав лина (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колко пари откраднахте покрай тоя мост ?Колкото можахте нали Пасев,Портних и сие
6
0
ххххххххххх (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До Възмутения:Хей глупак, я се огледай малко в другите държави как се строи/ не ремонтира/ мост , и тогава обяснявай за технологичното време при фугите и асфалта!Общинарите да се благодарят, че българина е търпелив и толерантен въпреки гърча на който беше подложен, иначе всички щяхте да отидите под моста !
5
1
Ханк Рум (преди 11 месеца)
Рейтинг: 14210 | Одобрение: 2430
Възбуден, пропусна заплатите на работниците, горивата и другите консумативи на машините ....
2
10
ВЪЗМУТЕН (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До DarkSpot Пич затова сме на този хал ние Българите защото всички малоумници като теб правят сметка на всички останали и са специалисти по всичко....Само да добавя към сметката ти няколко стотици метри бордюри от и за Пристанището надолу ....Няколко стотици може и хиляди квадрати изолация....няколко десетки метри фуга, заради която всички си мислеха че не се работи а дефакто се чакаше да набере якост бетона и за да пуснат движението,няколкото стотици квадрата грунд за да издърпа влажността и да се полага хидроизолацията за да не се чака и да се угоди на мрънкащите полуидиоти( А ако бяха чакали минимум по месец на платно след като излеят бетона ?) Ами маркировката, ами Временната организация на движението която пишман шофьорите като теб сигурно потрошиха.....И още стотиците по-дребни нещица, които "РАЗБИРАЧИТЕ" като теб хал хабер си нямат но иначе мрънкат и философстват !!!  
6
1
jjjjjj (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дано да има пари да асфалтират че с тези дупки не е приятно  , и целия град е в дупки направиха 2 булеварда и толкова и после обещаха че и други ще ремонтират и накрая нищо всеки лъже да вземе властта отново .
7
1
DarkSpot (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
580 м3 бетон* 150лв =         87000 1700 т асфалт * 150лв =     255000 700 м мантинели * 250лв = 175000                                      -----------                                      517000 лв КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 800000 лв ???
9
1
РАЧО (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Гюнтер,ние не сме ташак ами каба гайда.Една година редиха 300 павета на центъра  а ако вземат да ремонтират целия мост той ще падне от мъка горкия.
14
2
Ханк Рум (преди 11 месеца)
Рейтинг: 14210 | Одобрение: 2430
Помните ли онези майтапи: "Ние ще ви построим мост!"  ---  "Ама ние нямаме река, другарю Живков!"  --- "Ще ви докараме и река!И, от мен да мине, ще построим и една детска градина!"  ---- "Ама ние нямаме деца, другарю Живков."  ---- "Ще ви направим и деца! Ха - ха - ха!" ======================================================================= Та, другарят Живков строеше мостове, сега се опитват да ги боядисат поетапно за 7-8 години .....
15
4
отпор (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези гербаджйски крадци се насраха за 20млн.може да се построи нов мост!!!
15
2
xXx (преди 11 месеца)
Рейтинг: 31706 | Одобрение: 12616
За 300 метра отсечка че и толкова няма 1.3 милиона, добра далавера . На запад рециклират асфалта и пак го полагат 40 % рециклиран стар и 60 % нов и излиза почти на половина по евтино. Ама тука щото сме много богати и има много маймуни на клона да крадат вместо да пада цената тя се вдига.
11
1
хахпарууву (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
при тези километри , очаквайте опашки до бургас,шумен,толбухин и др.!!
14
1
koko (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 живо обирджийство и крадене на пари......всяка година ремонти.......явно некачествено се работи, да бъде за сметка на фирмите, които са работили там..........
24
0
Гюнтер (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Най-добре да отпуснат малко повече пари и да направят втори мост или тунел. Не може този ад да продължава с години. Бахти държавата, уж сме в Европа. Хората на север между малки селища правят мостове и тунели, а ние сме пълен т*шак.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама