Отсичането на огромно дърво в центъра разгневи варненци (Снимки)

19.05.2017 / 15:50 14

 Снимки: Moreto.net

Отсичането на огромно раззеленено дърво на ул. „Ген. Гурко“ над Медицинския университет предизвика силно недоволство у живущите в района. 

Според тях премахването му е напълно неоснователно, защото растението изглежда напълно здраво, предаде Moreto.net. 

Отрязаният ствол е с приблизително еднометров диаметър, а от снимки на Google street view се вижда, че височината на дървото е по-голяма от прилежащата 6-етажна кооперация, т.е. около 20 метра.

Съдейки по годишните кръгове, приблизително преброени от репортер на Moreto.net, възрастта на дървото е поне на 70-75 години.

Според, човек от екипа, ангажиран с резитбата, дървото е абсолютно здраво, но премахването му се налага защото пречи на канализацията.

Хората в района обаче са на друго мнение и смятат, че причината за резитбата е живущ прокурор на улицата, на чиято гледка дървото пречи.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
Жалко (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Дървото е отрязано, заради желанието на един прокурор да има гледка. Вместо да тръгнат из града и да отсекат изсъхналите и опасни дървета (в изобилие са), те премахват здрави.
2
5
Герге ле (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Най-накрая - светлина!! Ами кога ще почнат клоните по Княз Борис I, Сливница и Владислав Варненчик, че кел файда от лампите? Те и тополите до моста и гробищата бяха здрави, ама...
0
0
всеки (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всеки може да отсече дърво - акт-а от община Варна е от 500 до 1500 лв. - давноста му е 5 г.....айде действайте!
1
0
Сия (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо не отидат в двора на БСП на "Македония"33? Там огромни дървета са на самата ограда и клоните им са в съседния двор. Някои от тях опират в балконите на кооперацията. Може би БСП трябва да си плати, за да премахнат тези незакононо посадени дървета - трябва да отстоят най-малко 3 метра от съседите.
4
1
333 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
щом има прокур - значи е замесен задължително и аз имам пред блока липа по-висока от блока и клоните бият в прозорците , но никой не идва и да погледне какво става ... щото нямаме прокурор .... Гадове сега и дърветата ви пречат, тъпи юристи
6
0
АК (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А само до преди 20-25 години тук имаше къщи и си беше хубав квартал. Ако може идиотите биха застроили и детската площадка в непосредствена близост Гняв
6
0
Веска (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За да има апартаменти за общинарите, последните разрешаваха строителството на етажите от втория нагоре да излизат над тротоарите. Това се вижда и на горните снимки. пПо този начин застроената площ се увеличаваше, за сметка на "въздуха над тротоарите". Така не само на балконите над тротоарите, но и на издадените апартаменти започнаха да им пречат дърветата. Тези, които не бяха унищожени по време на строителството, бяха окастери и оставени с по един - два клона. 
5
1
до българка (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ама сградите са построени след дървото.
7
0
добре де (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре де мили хора, всяко дърво има живот.Аз мисля, че е редно общината или фирма да закупят техника за изкарване на старите корени, след което да се засади ново дръвче. Всички ще му се радваме. Така поне правят хората в Сингапур а и не само. Само ревем а никой не взима адекватни решения.
4
6
българка (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз лично гледайки снимката считам че дърво е в голяма близост до двете постройки и наклона който има при един силен вятър може да доведе до неприятни последици.Ако е в близост до прозорец и пречи на видимостта - това също е основание да се премахне.При строежа - постройката е следвало да бъде на достатъчно разстояние за да не се стига до случката днес.
15
3
Lucky (преди 11 месеца)
Рейтинг: 10105 | Одобрение: 3825
Мамицата ви нещастна, значи 75 години не е пречело на канализацията, ама сега изведнъж попречи
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А който е поръчал убийството, Господи нека много да страда и да не не намери утеха!
13
1
К'ва гледка (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бетер от "Конфу"-то. Ръкуват се с отсрещния съсед. Аман от бетон!
10
0
4epa (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
v pandiza kurvite koito sa razreshili otrqzvaneto
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама