Отвън прилича на землянка, но когато влязох вътре...Истина ли е това?!

17.05.2017 / 12:45 1

източник и снимки: dogrami.bg

Неотдавна в един от парковете на Хонг Конг се появи една необикновена модулна къща. Независимо от факта, че тя прилича на контейнер или павилион, интериорът е напълно приемлив за обитаване. Разработчиците се надяват, че строителната площ от 42 квадратни метра ще стане отлична алтернатива за малко жилище, което ще може да се постави дори и на най-ограничените места.


В резултат на сътрудничеството между трите компании AluHouse, James Law Cybertecture и ARUP се ражда новият модулен дом ALPOD, предназначена за града. Първият образец вече е разположен в парк Коулун в Хонг Конг.

Алуминият е използван като основен материал, тъй като той отговаря на всички необходими характеристики: устойчивост на корозия и лесно адаптиране към различни климатични условия. Като се има предвид лекия метал, използван за конструкцията, ALPOD може лесно да се премества от едно място на друго. Плюс това, алуминият е много подходящ за рециклиране.


Всяка къща е с площ от 42 квадратни метра. Подът е изработен от ламиниран паркет, а стените и тавана са с матово метално покритие, подчертаващо модерния дизайн на къщата. Естествената светлина освен през прозрачните плъзгащи се врати прониква и през люкове в тавана. Нощем осветлението се извършва посредством светодиоди.

Банята е оборудвана със съвременни решения и модерен дизайн, максимално удобна и функционална.

Архитектурата на ALPOD предполага жилищните модули да могат да се ситуират не само като независими единици, но и във формата на модулен небостъргач, като така се пести място.

Модулните къщи могат да бъдат в много варианти. Един такъв интересен и  реализиран проект е модулна хобитна къща, построена само за 3 дни.

За пореден път, архитекти поднесоха подарък на феновете на романите на Толкин, като разработиха своя версия на хобитна къща. Модулните жилища имат скосена форма и са покрити със слой от пръст. Но най-интересното е, че изграждането на тази къща може да се направи от трима души за не повече от 3 дни.


Архитектурното студио Green Magic Home представи модулната къща с площ от само 37.5 квадратни метра. Според разработчиците за изграждането на тази структура не се изискват специални умения на работниците, както и наличието на тежка техника.

В основата на модула са заложени елементи от подсилен полимер. Рамките са изработени в Канкун (Мексико) и след това са транспортирани до строителната площадка. На място частите на къщата се свързват помежду си чрез стоманени винтове. В модулите са предвидени канали за електрическите кабели, водопроводните тръби и вентилационните канали. Вратите и прозорците са изработени от алуминий.


Целият модул се застила с пръст и трева. Това покритие има не само естетическа, но и практическа функция. Дава на жилищната конструкция допълнителна стабилност и е добър топлинен изолатор.

Цената на тези модули е всъщност най-радостното нещо. В една къща хобитът ще трябва да вложи малко повече от 500 щатски долара."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
kitai4i (преди 3 години)
Рейтинг: 15 | Одобрение: 5
Много красиво изглежда, браво!
Дъски за рязане – ръчно изработени от дърво.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама