Отварят подхода към четвърта буна във Варна до края на седмицата

20.03.2017 / 11:46 5

Снимка: "Петел"

Ако времето е хубаво, подходът от спирка "Почивка" до четвърта буна ще бъде отворен до края на седмицата. Наетата фирма работи с много добри темпове и може да приключи с премахване на свлачището още в четвъртък.

Това съобщи днес пред телевизия Черно море" областният управител Тодор Йотов след огледа на свлачището от ската на Приморски парк вдясно от завоя на северния вход за крайбрежната алея.

Веднага след инцидента с моя заповед бе сформирана междуведомствена комисия с участието на представители от дирекция"ПБЗН", МВР, "Геозащита", областна и общинска администрация, която излезе със становище за мерките, които трябва да се предприемат. Дърветата, пречещи на специализираната техника да навлезе в района, бяха изсечени, в момента се премахват надвиснала над пътя пръст, камъните, скалните отломъци.

Крайната цел на това, което се прави, е ликвидиране на свлачището, така че да няма нови инциденти на същото място през активния летен сезон, каза още Йотов. Във връзка с това няма да се искат пари от държавата.
Областният управител изрази надежда, че ремонтните работи ще се вместят в срока на обявеното частично бедствено положение и то ще бъде отменено до края на седмицата. Това означава, че движението ще бъде отворено. В момента то е спряно, има указателни табели на кръговото на IV буна и на подхода на кръговото при спирка "Почивка", поставени са преграждения и полицейски постове. 

Свлачището представлява доста голяма земна маса, която е върху 2 скални козирки. Когато те бъдат премахнати, проблеми от този характер в района няма повече да има, бе категоричен областният управител.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз мисля да закупя 10 ролки черно дебело тиксо, с което да блокирам крайбрежната алея след като я отворите. Не искам турбоидиоти с таралясници да ми се мяркат пред мен и затова ще предприема тези действия!
1
0
блин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хубаво, ама дали това укрепване няма да стане обяснение за всички несвършени работи по инфраструктурата. Миналата година май беше почти нулева, да видим тази какво ще се случва. 
Рейтинг: 27892 | Одобрение: 697
До следващите големи дъждове, но да му мислят онези които имат постройки в от горе в морската градина !
0
0
Натурак (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да не се хвали много, а да работи по превенцията и да не се случват нови свлачища.
0
0
gaston (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ам браво на областния за навременна реакция. Да се оправи тоя участък както си трябва, че да са спокойни хората и да си се движат без риск.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама