Отвориха пътя Варна - Добрич за леки коли

20.11.2023 / 16:49 0

Снимка Булфото

Комисар  Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна, разкри какви поражения са нанесли бурята и ураганния вятър в града и областта.  

Тотев разкри, че за двата дни, в които ураганът „Фредерик“ вилня, екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са обслужили 210 произшествия във Врана и региона, от които 9 пожара.

140 служители на Регионалната дирекция са били в окото на бурята, за да помагат на бедстващите хора, да отстраняват паднали дървета и стълбове, и да разчистват пътища.

210 пъти екипите на Пожарна безопасност и защита на населението са работили на терен и са спасявали бедстващи хора от затрупани автомобили.

172-ма души, сред които и деца, са били извадени от преспите и отведени в кризисни центрове във Аксаково, Вълчи дол, в Провадия. Сред тях има граждани на Молдова и Украйна.

Възрастен мъж с инфаркт пък е бил отведен до Спешния център.

Само днес, дори и след утихване на вятъра, екипи на РД пожарна безопасност и защита на населението са обслужили 37 произшествия, предимно за паднали дървета и клони, които са затиснали автомобили.

Според Явор Пасев, директор на Областно пътно управление – Варна, за двата дни в областта дни най-тежка е била ситуацията в общините Аксаково, Вълчи дол, Дългопол, Девня и Ветрино.

Близо 40% от наличната техника на областното пътно управление е била на терен в най-тежките участъци.

Най-тежкж засегнат и заснежен е бил пътя Варна - Добрич, който днес по обед беше отворен с контролирано движение, тъй като все още машини работеха, за да уширят пътя и да го направят възможен за двупосочно движение.

Причината да се забави разчистването му са били изоставени от хората автомобили на пътя, което възпрепятстваше движението на тежките машини.

Във връзка с продължаващото почистване на пътя, който е частично отворен за движение, се допускаха автомобили само на живеещите в селата в района.

Предви малко беше пусната движението на всички леки коли, а до около 18 часа ще остане забраната за движението на по-тежки автомобили.

Над 10 са закъсалите коли, сред които и такава с каравана, които са били зарязани в снега,  без да са били потърсени в рамките на два дни, при условие, че е имало техника, с която да бъдат издърпани закъсалите автомобили.

ДО КРАЯ НА ДЕНЯ СЕ ОЧАКВА ПОЧТИ ВСИЧКИ ПЪТИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ВАРНА ДА БЪДАТ РАЗЧИСТЕНИ И ОТВОРЕНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ. 

„НЕКА ДА КАЖА, ЧЕ ТОВА Е ДОСТА ТЕЖКО И СЕРИОЗНО УСИЛИЕ ОТ СТРАНА НА ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ, ТЪЙ КАТО НА МНОГО МЕСТА В ОБЛАСТТА СНЕЖНИТЕ ПРЕСПИ И НАВЯВАНИЯ НАДХВЪРЛИХА 2 МЕТРА“, каза Пасев.

ДВИЖЕНИЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ ПО ТРЕТОКЛАСНИТЕ ОТСЕЧКИ В ОБЛАСТ ВАРНА: пътят Ветрино – Калоян,  отсечката  Ветрино – Вълчи дол, пътят Добрич – Суворово и по път Суворово – Аксаково.

Ограничен е трафикът на автомобили над 3.5 тона по пътя Аксаковска панорама - Кичево.

Енергоподаване и водоподаване:

До късните следобедни часове ПО-МАЛКО ОТ 10 СА СЕЛИЩАТА В ОБЩИНИТЕ ВЪЛЧИ ДОЛ, СУВОРОВО И ВЕТРИНО, ОСТАНАЛИ БЕЗ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО. Екипи на Енерго – Про работят за възстановяване на електроподаването.

Само едно селище в община Вълчи дол - село Исеница, все още е без вода.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама