ПЪРВО В "ПЕТЕЛ": "НИНДЖИ" ЛЕПНАХА КАЧУЛКИ НА ГЛАВИТЕ НА ДЕВОЙКИТЕ НА ПАМЕТНИКА НА БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА ВЪВ ВАРНА (СНИМКИ)

22.08.2012 / 10:12 3

Поддръжници на руската пънк група ”Пуси Райът” (Pussy Riot) сложиха разноцветни качулки с размери на чаршафи върху главите на девойките на един от най-високите паметници в България - този на Българо-съветската дружба във Варна.Операцията е била доста опасна, защото се е провеждала на височина около 10 - 15 метра. Вероятно е станала тази нощ.  

Трите момичета в момента са с шарени маски и се виждат от километри в града. 

"Много е страшно", коментираха хора, които се разхождат в парка. 

"Нинджите" са се опитали да сложат качулки и на главите на мъжете войни срещу фашизма, но каските са се оказали твърде големи, за да бъдат закачени устойчиво. За това свидетелства чаршаф, който си стои върху главата на войника. "Много е страшно. Не знаем защо са го направили", коментираха хора, които ежедневно се разхождат в парка. 

Със сигурност акцията е израз на протест срещу присъдата на трите момичета от ”Пуси Райът”, които получиха 2 години затвор заради молитвата си срещу Владимир Путин в  храма "Христос Спасител" в Москва. Цял свят е залят от протести за освобождаването им, които се изразяват в поставяне на цветни качулки. Преди дни и паметникът на съветската армия бе украсен по същия начин. 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама