Падна наказание на полицай, спал в патрулка

02.03.2017 / 12:08 2

Снимка Булфото

Полицай от Благоевград отърва наказание за спане в патрулката през нощта. Административният съд отмени заповед, с която на младши автоконтрольор И. К. е наложено порицание за 6 месеца, съобщи "24 часа". 

При преглед на видеофайловете от служебен автомобил се установило, че по време на едно от дежурствата за времето от 03,37 часа до 04,52 часа спи в купето, за времето от 06,11 часа до 07,09 часа седи, а на второ дежурство от 01.42 часа до 01.59 часа и от 02.04 часа до 06.31 часа спи в служебния автомобил. През тези периоди, докато е наряд, не е извършвал контрол на пътното движение и не е изпълнил служебните си задължения.Съдът обаче прецени, че при издаване на заповедта за наказание има пропуски. Не било посочено мястото и обстоятелствата при извършване на нарушението.

Според вътрешни инструкции в МВР било възможно полицаят да осъществява пътен контрол чрез наблюдение на движението или видимо присъствие.По делото не се установило през интервала от време, през който служителят е бил в патрулката, да са преминавали други автомобили, липсват и доказателства за наличие на лица или МПС, нарушили правилата за движение, на които да не е осъществен контрол, и той да ги е оставил да извършат нарушения на правилата за движение, без да реагира. Заради това магистратите отмениха наказанието на катаджията.Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.


 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Лоша (преди 4 години)
Рейтинг: 3153 | Одобрение: 1003
Мотивите на съда с които е паднало обвинението ...Да се чуди човек съдията когато е чел делото спал ли е или спал когато го е оправдал ? Смешна държава 
КОГАТО НЯМА ДРУГО И ПАДАНЕТО Е ЛЕТЕНЕ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама