Падна наказание на полицай, спал в патрулка

02.03.2017 / 12:08 2

Снимка Булфото

Полицай от Благоевград отърва наказание за спане в патрулката през нощта. Административният съд отмени заповед, с която на младши автоконтрольор И. К. е наложено порицание за 6 месеца, съобщи "24 часа". 

При преглед на видеофайловете от служебен автомобил се установило, че по време на едно от дежурствата за времето от 03,37 часа до 04,52 часа спи в купето, за времето от 06,11 часа до 07,09 часа седи, а на второ дежурство от 01.42 часа до 01.59 часа и от 02.04 часа до 06.31 часа спи в служебния автомобил. През тези периоди, докато е наряд, не е извършвал контрол на пътното движение и не е изпълнил служебните си задължения.Съдът обаче прецени, че при издаване на заповедта за наказание има пропуски. Не било посочено мястото и обстоятелствата при извършване на нарушението.

Според вътрешни инструкции в МВР било възможно полицаят да осъществява пътен контрол чрез наблюдение на движението или видимо присъствие.По делото не се установило през интервала от време, през който служителят е бил в патрулката, да са преминавали други автомобили, липсват и доказателства за наличие на лица или МПС, нарушили правилата за движение, на които да не е осъществен контрол, и той да ги е оставил да извършат нарушения на правилата за движение, без да реагира. Заради това магистратите отмениха наказанието на катаджията.Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Лоша (преди 7 години)
Рейтинг: 3153 | Одобрение: 1003
Мотивите на съда с които е паднало обвинението ...Да се чуди човек съдията когато е чел делото спал ли е или спал когато го е оправдал ? Смешна държава 
КОГАТО НЯМА ДРУГО И ПАДАНЕТО Е ЛЕТЕНЕ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама