Пак приеха върнатото от областния управител решение за концесията на автобусните спирки във Варна

18.09.2023 / 15:04 1

Снимка Live.varna.bg

Общинските съветници в морската столиц нищят важен казус.

Общинският съвет отново одобри върнатото за разглеждане от областния управител решение за откриване на процедура за отдаване на концесия на автобусните спирки във Варна. Решението местният парламент взе на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net.

Обявяването на процедура бе одобрено още на сесия през месец август, но решението бе върнато за преразглеждане от областния управител. Основният мотив бе липсата на План за действие на общинските концесии в Община Варна за периода 2023 – 2027 година. Такъв план вече е приет, увери председателят на Общински съвет Тодор Балабанов и няма пречка решението да бъде гласувано отново.

Концесията ще бъде за поддръжка на съществуващите заслони на спирки, поставяне на модулни автобусни спирки и магазини или модулни автобусни спирки с вендинг автомати.

Общият списъчен брой на спирките е 364. На около 72% от тях има спиркозаслони, които концесионерът ще е задължен да поддържа.

Концесията включва и поставянето на модулни павилиони на 54 спирки. За десет от спирките е предвидено проектиране и поставяне на павилион – магазин и павилион - спирка до него, а за още 44 броя спирки е предвидено изграждането на павилион – спирка с вендинг машина. Предвижда се възможност на спирките, където има обекти за продажба на храна, напитки, печатни издания, тютюневи изделия да има опция за плащане на битови сметки, а също и покупка на карти за градския транспорт.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
yana great (преди 5 месеца)
Рейтинг: 4435 | Одобрение: 1140
Най-добре да се премахнат тези подобия на спирки, които нито от вятър, нито от студ , дъжд и слънце пазят.Някои  от общината преди години се нагушиха, за да ги одобрят.Може да изглеждат красиво,но ...за нищо не стават.Не зная дали си дават сметка от колко стотици хиляди варненци, пък и не само...са споменавали майките им по няколко пъти на ден..Стига с корупционните ви схеми, изградете нови и функционални спирки.Варна от ден на ден става по-грозна и мръсна.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама