Пълен кошмар в средата на август! Цял уикенд кал и пясък в чешмите, вместо вода в центъра на Варна

16.08.2015 / 13:08 3

Кал, пясък и тиня потече от чешмите в жилищата на хората на бул. „8-ми Приморски полк“. „Всичко започна още в петък. В събота положението не бе по-различно, както и днес. Махнахме цедките на мивките, за да видим за какво става въпрос и се оказа, че всичко е задръстено с едър пясък“, разказва варненката Вива Болова, която ни предостави и снимки на „находките“. Жената се обадила на ВиК – Варна, за да съобщи за проблема. Специалистите обяснили, че най-вероятно фирмата, която работи по реновирането на бул. „8-ми Приморски полк“ е запечатала мръсотията в тръбите. За да се почисти, утре специалистите от ВиК ще стоварят специализирана техника в засегнатия участък, за да продухат тръбите.

„Вечерта мислим да сме в някой от новите градски фонтани, за да се изкъпем. Хвала на кмета за уникалните водни съоръжения! Какво повече ни трябва!?“, е написала г-жа Болова в социалната мрежа навръх Деня на Варна, когато местната управа организира водни спектакли, а част от жителите на града не могат да ползват собствената си баня и то не по своя вина.

„Повечето ни съседи са възрастни хора и споделиха, че ползват водата за готвене. Затова залепихме предупредителна бележка хората да внимават, да не ползват водата до отстраняването на проблема, за да не се разболеят“, коментира още Болова.  

ВиК чисти пясъка, който излезе след махане на водомера в едно от жилищата.  

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
gerb (преди 5 години)
Рейтинг: 1578 | Одобрение: 298
Които не е бил на заря да си гледа пясъка в мивката. Това е домашна атракция за морския град.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама