Пълен обрат! Новото икономическо чудо в България! Хиляди работни места! Търсят хора от чужбина

06.12.2016 / 15:40 15

marica.bg

Стратегическа инициатива за наемане на работници за индустрията в „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ) от населени места с висока безработица извън област Пловдив обявиха пет индустриални компании на пресконференция днес в БТА-София.

Кампанията започва с Монтана, Ловеч, Сливен, Бяла Слатина и Стамболийски и ще продължи с други 15 града в страната и чужбина.

Над 5000 работници са необходими на предприятията в ТИЗ през 2017 г., съобщи инж. Пламен Панчев, създател на една от най-мащабните икономически зони на България. В тази цифра се включват приблизително: 600 специалисти с висше образование и 1000 средни специалисти.

За да посрещнат растящата нужда от кадри, едни от най-големите инвеститори в страната като Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България и Либхер Хаусгерете - Марица се обединиха около концепцията на JobTiger за търсене на кадри не само от цялата страна, но и от чужбина.

Компаниите имат и подкрепата на община Пловдив и Клъстер Тракия икономическа зона.

Инициативата започва с информационна кампания, като свободните позиции в Пловдив се обновяват постоянно на уеб сайта на инициативата – http://plovdiv.careerdays.bg/, обясни Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Информационни дни на кариерата са следващата стъпка, като работодателите ще представят, както отворени позиции в предприятията си в региона на Пловдив, така и възможностите и условията за трудова миграция и ще могат да се срещнат с местните общности, за да инициират процеса по подбор на персонал.

Първият етап ще обхване следните градове: Монтана, Ловеч, Сливен, Бяла Слатина и Стамболийски.
Градовете са избрани на база ниво на безработица, налични квалификации у безработните лица и потенциал за преместването им в Пловдив.

Община Пловдив от своя страна има готовност да осигури достатъчно места в училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства, допълни Стефан Стоянов, заместник-кмет “Образование и бизнес развитие”.

„Пловдив се наложи като индустриален лидер в страната и продължава да привлича нови инвестиции от цял свят.

Ние в Пловдив работим по различни програми, които подпомагат образователната система, включително програма за дуално обучение, чрез образователно-индустриален борд, инициатива на община Пловдив, Министерство на образованието и науката, Индъстри Уоч и Клъстер Тракия икономическа зона.

Целта ни е да помогнем на образователната система да се реформира по-бързо и да подготвим повече квалифицирани кадри. Тези процеси отнемат повече време, затова подкрепяме инициативата за привличане на таланти в региона и сме готови да работим за това.“

В Тракия икономическа зона е изготвен и проект за жилища за индустриални работници, допълни инж. Пламен Панчев.

Програмата цели да насочи вниманието към регион Пловдив и възможностите за работа и живот там.Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нищо друго не оправя Нова България- а Революция, Национализация, Народен съд!
7
0
зъл (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Квалифицирани кадри от чужбина?....:dizzy: За 400 лева заплата, нали се сещате, колко "квалифицирани" ще са тези "кадри"?...8-)
9
1
xXx (преди 9 месеца)
Рейтинг: 31005 | Одобрение: 12345
Един от култовите въпроси на интервю за работа в магазини като Кауфланд , е дали си на квартира или в собствено жилище. Целта е да разберат дали ще си зависим от работата или не . Те търсят точно такива хора който да са зависими, за да могат да ги държат на каишка и да ги гърчат както си искат.
4
0
PYLEN POZOR ! (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
TRUDOVA KOLONIQ OT MIZERSTVA6TI BYLGARI, KOMANDVANI OT GESTAPOVCI !
4
1
zakluch (преди 9 месеца)
Рейтинг: 28817 | Одобрение: 5477
Да бе, ще дойдат Индийци или китайци да работят за БГ, интересно, какви ли качества ще притежават?  Нека още се плащат по 400 лв на БГ служителите,....
Повече за мен тук Ключодържатели
10
4
Yann (преди 9 месеца)
Рейтинг: 5670 | Одобрение: 2570
Мениджърския екип ще са чужденци, като гледам предимно германци, които ще обират каймака и високите заплати, а останалите ще са на мизерни заплати и ще бачкат яко. Не се ли научихте вече? Специалисти има, ама никой не е луд да бачка здраво и да носи отговорност за мизерна заплата.
Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
8
0
зъл (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кви парЕ ша дават??? Да не са праят на ущипани моми, ша ги еба у гъзеца капиталистически, ръйш ли...
Рейтинг: 42652 | Одобрение: -353
В БГ мразят да дават пари 8-)
13
2
Karamel (преди 9 месеца)
Рейтинг: 20696 | Одобрение: 10511
А Северна България кучета я яли! Сякаш вече я няма на картата!
9
0
якошиба (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
МНОГО ПРИКАЗКИ ГОЛЯМА РЕКЛАМА А НЕ ПИШЕ НАЙ ВАЖНОТО -КАКВИ ЗАПЛАТИ ЩЕ ДАВАТ ПО КОЛКО ЧАСА НА СЕДМИЦА ЩЕ СЕ РАБОТИ И АКО ДОЙДАТ ОТ ДРУГИ МЕСТА ЩЕ ИМ ОСИГУРЯТ ЛИ РАБОТНИЧЕСКИ ОБЩЕЖИТИЯ ЗА ЖИВЕЕНЕ И НАЙ ВАЖНОТО ЩЕ ПЛАЩАТ ЛИ РЕДОВНО АВАНС И ЗАПЛАТА ВСЕКИ МЕСЕЦ
15
1
*** (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сега китайците като вземат Белене /по-скоро като им подарят и него както всички важни държавни обекти / ще си докарат китайчета , но те поне има кого да докарат и ще ни разнообразят -сирийци, иракчани, афганистанци.А българчетата скитат по чуждите врати - щото тука друга реклама за страната не можаха да измислят -само "елате за евтина работна ръка". Ама тези , които знаят , че не са толкова евтини -напуснаха, поне това се промени в сравнение преди избухването на демокрацията.Сега поне вратите са отворени за всички  
27
3
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 105003 | Одобрение: 39773
Докато ГЕРБ е на власт , ще гледаме бъдещето през крив макарон !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
35
5
НИКИ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ЧУВАМЕ ПОДОБНИ НОВИНИ И ЗА ВАРНА. ТУК УНИЩОЖИХА ВСИЧКИ ЗАВОДИ  И ДАЖЕ ТЕЦА. НЯМА ИНИЦИАТИВА ОТ ВАРНЕНСКАТА УПРАВА ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА МНОГО КАДРОВИ ПОТЕНЦИАЛ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ КЕЛНЕРА ОТ ГРАНДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ РАБОТЕЩА ПРОМИШЛЕНОСТ ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА  ОГРОМЕН ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗВИТИЕ. 
31
0
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
търсене на кадри не само от цялата страна, но и от чужбина. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ!!!!!!!!! ДА ИМАШ ПРЕКРАСНИ ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ ДЕЦА, ДА ГИ НАТИРИШ НАВЪН И ДА ДИРИШ ПАТАГОНЦИ?!?! АКО ПЪК СИ ПРЕДСТАВЯТ, ЧЕ МИГРАНТИТЕ ЩЕ РАБОТЯТ.... ТЕ РАБОТЯТ САМО В ЛЕГЛОТО.
35
1
работник - непотенциален (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези хора отдавна май не стъпват на земята. Предлагам лесен начин за намиране на много и квалифицирани кадри. Заплата 2500лв. Повярвайте ми действа.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама