Пълен обрат: Съдът върна на поста кмета на Септември

13.02.2018 / 16:50 1

Снимка Булфото

Апелативният специализиран съд взе решение да не отстранява временно от длъжност кмета на община Септември Марин Рачев. Решението бе посрещнато от десетки негови фенове с аплодисменти и възгласи „Победа“.

Преди седмица, с мотив, че може да попречи на разследването срещу него, първоинстанционният наказателен съд отстрани Рачев от длъжност. Тогава съдия Пламен Панайотов се съобрази изцяло с позицията на наблюдаващите прокурори Дойчо Тарев и Мария Николова, пише "Пазарджишка Марица".

Марин Рачев обаче обжалва решението.

Днес Апелативният съд обаче обяви, че договорите, за които кметът на Септември, е разследван са сключени от заместник-кмета на общината. Рачев не е извършвал плащания по нито един договор. Не е назначена и нито една експертиза, която да докаже обвинението, каза още съдът. По никакъв начин не е установено, че досега той е пречил на прокуратурата при събирането на доказателства.

Съдът няма доказателства, за да стигне до извод, че Марин Рачев може да влияе на разследването чрез служебното си положение, казаха още от съда.

Няма и доказателства, че може да се укрият документи. Доводът, че на Рачев може да бъдат повдигнати още обвинения не е основателен, посочиха съдиите. По техните думи по време на делото не е станало ясно кои свидетели трябва да бъдат разпитани. Освен това съдиите отбелязаха, че правото на труд е основно човешко право.

Самият Рачев увери, че е в отпуска до 2-ри април и е на разположение на разследващите органи.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама