Пълен обрат в битката срещу джебчийките във Варна! Организаторите обявиха: Победихме! Кражбите спряха!

13.02.2015 / 11:36 15

Повторно нароченият протест във Варна под надслов „МВР да спре циганина да краде“, отново беше отменен. Първоначално той трябваше да се проведе на 1 февруари, но след среща с ръководството на местната полиция организаторите се отказаха от провеждането му, пише "Дарик Варна". През седмицата в създадената във „Фейсбук“ страница на събитието се появи информация, че митингът срещу джебчийските кражби ще се състои на 15 февруари с искания за оставките на директора на Областната дирекция на МВР Николай Калчев, заместника му Димитър Димитров и началника на отдел ,,Криминална полиция“ Свилен Аврамов. Съобщението вече е изтрито, а пред Дарик Ивайло Василев, който е един от администраторите на страницата, заяви, че няма информация кой го е публикувал. Според него няма причина за провеждане на протест, тъй като кражбите са секнали след предприетите мерки. 

„Има няколко човека, които искат да протестират, но няма основания за това. Не можем да искаме нещо повече от полицията, след като има резултат от това, което тя прави – през последните седмици няма регистрирани джебчийски кражби. Един протест трябва да има ясни и постижими цели. При положение, че исканията за изпълнени, става малко лумпенско да скачаме за нещо, които и ние не знаем какво е“, обясни Василев.

Инициаторът на гражданските патрули срещу джебчиите Калоян Георгиев също смята, че има ефект от мерките срещу кражбите. Според него на този етап няма смисъл от протест и на 15 февруари със сигурност няма да има митинг.

Следете 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
2
бълховоз (преди 9 години)
Рейтинг: 348 | Одобрение: 178
Не знам дали са им платили,но вероятно са ги "посъветвали" да се кротнат.Тук играят големи пари и интереси и всяка публичност е нежелана.Пък и организаторите явно са си взели поука,щом се правят на ощипани.Циганин да спре да краде???-по-скоро часовника да ще започне да се върти на обратно.
16
2
Уйо (преди 9 години)
Рейтинг: 43675 | Одобрение: 7930
Нека да се запролети. Да видим дали кражбите ще са спрели.
15
2
KrasenM (преди 9 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Спечелиха битката, губят войната...
21
5
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
И какво значи че спрели? Някой вкараха ли в затвора? Значи като спрат да крадат и всичко е наред. А наказания има ли ? Това са измислени протестърчета пак го казвам. Уплашиха се от Бойко и се скриха мишоците.
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
10
12
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Пълни мишки са тея организатори и платени протестърчета на ГЕРБ
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама