Парче от ракета против градушка падна в двора на семейство

27.04.2018 / 16:11 1

Парче от ракета против градушка се приземи в двора на младо семейство с деца от лесичовското село Калугерово. Инцидентът станал около 19 часа снощи, минути след като хората се прибрали вътре заради обилния валеж, разказа майката Лидия Генова Моллова. По думите й на мястото се образувала дупка с дълбочина 2 см. "Много силно валеше. Изведнъж се чу "туп" и нещо падна в двора. Чу се като падане на камък или железен предмет. Няма как да не го чуем", обясни жената, цитирана от BulNews.

Веднага е повикана помощ. На място са се отзовали полицаи, които са изнесли парчето от ракетата от двора. "Още като дойдоха, ни казаха, че е ракета за борба с градушки и е безопасна", каза Моллова. При снощната буря е имало обстрелване на облаци, най-вече над град Стрелча, както и единични в други землища в Пазарджишко, включително и в района на Калугерово, показа справка в Регионалната дирекция за борба с градушките. Там нямат сигнал за падналото парче от ракета в двора в Калугерово. Казват, че това се случва рядко. Шефката на дирекцията Диана Илкова обясни, че опасност за хората при пипане няма, нито такава от взрив. Въпреки това е желателно ракетите да се приберат от специалисти. "Нямаме сигнал. Обикновено трябва да отиде наш специалист, който да прибере парчетата, остатъците.

Не е възможно да падне цяла ракета, но трябва да отиде наш човек, за да прибере остатъците. Не че има опасност толкова за хората, но предпочитаме ние да ги прибираме, за да изключим всякаква възможност. Предполагам, че е паднало парче, не е възможно да е паднала цяла ракета. Обикновено става дума за парчета, получени след самоликвидацията на ракетата във въздуха и някое по-голямо парче е възможно да е паднало при тази самоликвидация и затова за всеки случай е добре да ги приберем ние", обясни шефката на дирекцията.   "Имали сме сигнали за паднали парчета от противоградни ракети, случва се един-два пъти в сезон", все пак техника е, каза Илкова. Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Ефир 2 (преди 2 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Ей това е да се прави от мухата слон!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама