php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Парламентарната комисия прие финансиране на религиите по модела на партиите

20.12.2018 / 09:58 1

 Комисията по вероизповеданията прие на второ четене специализирания закон за вероизповеданията след редица компромиси и спорове, пише News.bg. 

Със законопроекта се предлага нов модел на финансиране на вероизповеданията, според който държавна субсидия се предоставя на вероизповеданията, към които принадлежи не по-малко от едно на сто от населението на страната на база на резултатите от самоопределението от последното преброяване.

Държавната субсидия, която се полага, ще се използва за покриване на разходите на вероизповеданието за възнаграждения на персонал (свещенослужители и служители на религиозните институции), както и за осъществяването на други дейности, описани в закона - образователни, социални, строеж и поддръжка на молитвени домове и др.

В законопроекта размерът на субсидията се определя по модела на финансиране на политическите партии, като максималният размер на субсидията е 15 млн. лева на вероизповедание, а заплатата на един свещенослужител се приравнява на заплатата на един учител.

Според последното преброяване от 2012 г. вероизповеданията, които отговарят на този критерий, са източноправославното и мюсюлманското.Останалите ще продължават да получават субсидия по досегашния ред чрез Закона за държавния бюджет през Дирекция "Вероизповедания" на Министерски съвет. Анонимността на даренията се запазва.


 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
fox81 (преди 2 години)
Рейтинг: 2012 | Одобрение: 497
Аз не искам моите пари от данъци да отиват при резаци. България е православна! Ако се плашите, че резаците ще бъдат финансирани от трети страни, разкарайте ги от тук. България може и без цигани, турци и чифути! Може да е расистко, но е истина!
Винаги верни!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik