Парламентът даде зелена светлина на пътната агенция да плати половината от парите на строителите

20.04.2022 / 14:14 2

снимка Булфото

Парламентът даде зелена светлина на пътната агенция да плати половината от парите на строителите.

Това стана след приемане на предложено от "Продъжаваме промяната" проекторешение, с което се разрешава един от големите проблеми на управляващите в последните седмици.

Според решението плащането ще стане след доклад на междуведомствена комисия, съставена от експерти на регионалното и финансовото министерство, който след това да бъде одобрен от парламента.

Друга част от предложението предвижда АПИ да  заплати 100 %  от всичките си финансови задължения, възникнали от договорните за доставка и монтаж на ограничителни системи и др. АПИ трябва да предприеме всички необходими правни и фактически действия по възлагане на нови дейности по сключените стари договори за извършване на поддържане на републикански пътища. Идеята е АПИ да сключи при необходимост допълнителни споразумения към старите договори, с които да измени крайния срок на действието им до подписване на нови. Предложението предвижда новите да бъдат сключени не по-късно от 30 септември, предаде актуално.ком.

Припомняме, че разглеждането на проекта на решение за решаване на проблема с извършването на ремонтите от страна на АПИ бе отлагано два пъти и отхвърлено веднъж от пленарна зала. Това доведе до сериозно напрежение в управляващата коалиция.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
село варна (преди 9 месеца)
Рейтинг: 10594 | Одобрение: -941
Много амуджи на снимката, затова ли са такива калпави пътищата.
3
6
ПЕКАРЯ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2733 | Одобрение: -1182
Какво общо има ПАРЛАМЕНТА / законодателен орган / с Агенция Пътна Инфраструктура. Тези въпроси по разплащанията  и ремонтите трябва да се решават от съответния ресьорен Министър.
ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ, СА НАЙ ДОЛНИТЕ, ЛИЦЕМЕРНИ И КРАДЛИВИ ИЗРОДИ НА ТОЗИ СВЯТ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама