Партията на Васил Божков: Искаме референдум за зеления сертификат

14.01.2022 / 21:39 2

Снимка Фейсбук, Васил Божков

Интересно предложение направиха от една политическа партия, чийто шеф се укрива вече две години от правосъдието в Дубай.

От партия "Българско лято" изпратиха писмо до президента, премиера и депутатите с призив да бъде проведен референдум за зеления сертификат, пише факти.бг.

Ето какво пишат от партията на Васил Божков:

Политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“ („ГПБЛ“), спазвайки разпоредбите на българското и европейското законодателство, отчитайки предизвикателствата, пред които е изправена здравната система в условията на Ковид-19 (вариант „Омикрон“) и съзнавайки ескалиращото по отношение на мерките обществено недоволство, се обръща към Вас с предложение да инициирате процедура за произвеждане на национален референдум, съгласно чл. 10, ал. 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Белег на развитото демократично общество е управлението чрез „пряка демокрация“, тоест чрез активно участие на гражданите в държавното управление. Ето защо ПП ГПБЛ счита, че темата „За или против зелен сертификат като условие за извършване на дейност на закрито“ е тема от национално значение, решението за чието въвеждане не следва да бъде взето еднолично.

Тази тема предизвика сериозно разделение и противопоставяне в българското общество, а това е пагубно в момент на криза. С оглед важността и спешността на ситуацията, се обръщаме към Вас като компетентни и оправомощени институции, да внесете предложение до Народното събрание на Република България за провеждане на референдум по посочената тема. На мнение сме, че българското общество е готово и иска да участва при вземането на това, толкова важно за всеки решение. Приветстваме и изразяваме готовност да подпомагаме всяка кампания, имаща за цел да осигури високо ниво на информираност на гражданите по темата. ПП ГПБЛ вярва, че обменът на мнения и аргументираният дебат ще допринесе за вземане на правилно решение, подкрепено от висока активност при гласуването.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Марио (преди 1 седмица)
Рейтинг: 12574 | Одобрение: 2579
Вече не си интересен.Ангелче
2
3
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 28403 | Одобрение: 2693
Божков да дойде тука и той да проведе и финансира референдума.
Нека има справедливост !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама