Първанов поиска ревизия на прехода

15.05.2019 / 17:40 8

Бившият президент Георги Първанов настоя да се направи икономическа ревизия на целия преход „Нека да се създаде една комисия, като тази за досиетата, която проучи всички документи, да ги обяви публично и оттам нататък има думата съдебната власт“, заяви той, цитиран от БНР.


„Българската политика е в криза. Няма политически дебат. Има безкрайни разправии, препирни, които не зареждат обществото с нови идеи, а по скоро ги мотивират негативно“, коментира Първанов, който е и екс лидер на АБВ. За оставките в правителството, той каза: „Видя се, че изпълнителната власт има много къса резервна скамейка“.

В последната година на своя президентски мандат Георги Първанов предложи политиците на прехода да напуснат политиката. "Онези, които бяхме или сме лидери от времето на прехода, трябва да подготвим своето оттегляне от върха - не рязко, не революционно", заяви той през 2011 г.

„Аз мисля, че е дълг на всички - на Първанов, на Борисов, на Станишев, на Костов, на Доган - да не изброявам всички лидери - да подготвим тази плавна смяна без конфликт между поколенията. Ще спечели този от нас - изброените от мен лидери, който успее да го направи най-добре и най-бързо", каза тогава Първанов. Напускайки "Дондуков" 2 обаче той се върна в партията си БСП, а след това се раздели с нея и оглави създадената от него партия АБВ. 

Както е известно пък през 2007 г. като действащ президент той бе осветлен от Комисията по досиетата като секретен сътрудник на Държавна сигурност, работещ под псевдонима Гоце. 

Днес в радио интервюто си екс президентът коментира и отношенията със Северна Македония. "Има откровена кражба на история, а най-тревожното е, че нашите съседи поставят в основата на националната си идентичност точно Илинденско-Преображенското въстание", коментира още президентът на България в периода 2002 – 2012 г. 

„Мотивира ме фактът, че българската позиция изостава от динамиката на дипломатическите отношения на Балканите. Имаме един не лош договор, подписан преди 2-3 години, но той се оказа морално остарял. Все по-често се говори за изграждането на македонската държава на основата на Илинденско-Преображенското въстание, което си е кражба на българска история. Тези неща няма да се решат в специалната комисия, тъй като тя няма мандат за такива решения – категорични и безусловни. Трябва да има нов договор или анекс към сегашния“, заяви Георги Първанов. Според него ако това не бъде направено, претенциите към нас ще се увеличават.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
2
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
Няма лощо да се прави ревизия на преход, но това трябва да бъде ревизия за всички - политици, работодатели и СЕЛСКИ ДЕБИЛИ. Ако почнем да смятаме за 30 години колко са щетите от укритите данъци, осигуровки и таралясниците на калцуните, знаете ли каква сума ще бъде? В Щатите за такова нещо дават 30г затвор и конфисдкация на имущество!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
26
6
ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 4804 | Одобрение: 1879
Твоята работа каква е Ухилен. Това което аз съм го изсрал ти бързо го ИЗЯЖ . Бързо , бързо и да не си личи . После пиши на ЯНЧО и оправете броячите . Нали в това сте най-добри !
Бившият на Деси Радева , депутат от БСП и член на изпълнителният комитет на БСП със скандално минало . Подсъдим по знаковото дело за "Софийски имоти" и оправдан по изтекла давност !
7
20
Морски (преди 4 дни)
Рейтинг: 18071 | Одобрение: 6001
Наакания,пак си докарал десетина преятели да вършеят с минуси избирателно и да ти слагат плюсчета.От Максуда ли ги домъкна..явно бая връзки имаш там!
21
4
milan_gl (преди 4 дни)
Рейтинг: 3848 | Одобрение: 1498
Естествено че към НАТО ще ни присъедини . С двата ни летящи самолета и 10-те ни БТР-ра в движение , подарък от Клинтън след мисията в Афаганистан къде да ни присъедини ?
9
18
NANSI (преди 4 дни)
Рейтинг: 1192 | Одобрение: 557
А ТИ ОТГОВОРИ, КАК ПОДАРИ СВЕЩЕННА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА НАТО, НА САЩ???
13
16
аха (преди 4 дни)
Рейтинг: 674 | Одобрение: 334
Ми те, затворите няма да стигнат, ще трбва да строим нови, че и да ви хрантутим. Пакще сте на далавера. Да се процедира по Крумовите закони-които лъже-реже му се езика, които краде-режат се ръце и, т.н
37
14
ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 4804 | Одобрение: 1879
Мен пък си ме кефи Първанката . Улегнал мъжага . Не е като сегашният търмък за президент дето гледа само как да скара партиите у нас а не да намери единство . Първанката има блаженно излъчване , макар че и неговият баща и дядо са били сатрапи на ДС и са проливали кръв след 9-ти . Румбирак или сегашният ни президент е като проскубан пенис в костюм в сравнение с Първанката . Особенно и с тази Деса от духовата музика до него . Срам и позор !
Бившият на Деси Радева , депутат от БСП и член на изпълнителният комитет на БСП със скандално минало . Подсъдим по знаковото дело за "Софийски имоти" и оправдан по изтекла давност !
6
24
gugutka (преди 4 дни)
Рейтинг: 38745 | Одобрение: 17660
От къде го намерихте този мошеник? Защо пак го пробутвате?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама