Първи думи на Румен Порожанов след оставката

14.05.2019 / 10:24 7

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставката си пред премиера Бойко Борисов, тъй като не желае атаката срещу него да влияе върху правителството, пише  Glasbg.


„Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви министър Порожанов. В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки. Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора – Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент.

Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси. Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
NANSI (преди 6 месеца)
Рейтинг: 3367 | Одобрение: 1297
Смятам, че положих всички усилия .... ДА ПОЛОЖИ ВСИЧКИ  УСИЛИЯ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ... НЕ НА ИЗГРАЖДАНЕ, НЕ НА СЪТВОРЕНИЕ, А НА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО.  ОСТАВКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИДРУЖАВАТ ОТ СЪД И ПРИСЪДА!!!!!!!!!!!!!!!
4
3
Cтамат (преди 6 месеца)
Рейтинг: 1177 | Одобрение: 722
Във всяка държавна и общинска административна институция, са назначени за началници крадливи герберастки калинки. Освен че са крадливи, те са и безхаберни и неграмотни, но получават огромни заплати. Колкото повече е безхаберен и крадлив един гербераст, толкова по голям началник става. Такъв е и този министър. Окраде народа и си заминава. Ни лук ял, ни лук мирисал.
10
4
Уйо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 35889 | Одобрение: 7804
Одставките не решават проблема. Трябва да бъдат съдени и осъдени.
7
1
Yann (преди 6 месеца)
Рейтинг: 31444 | Одобрение: 12944
Ето малко факти за Порожанов: От 2011 до 2017, с прекъсване от август 2014 до ноември 2014, когато е зам.министър на финансите в правителството на Близнашки, Порожанов е Изп.директор на Държавен Фонд Земеделие - агенцията, която осъществява разплащанията към земеделци по евро фондове, както и по европейски програми, свързани с него. Както и за къщите за гости. Минстър на МЗХГ в кабинета на Борисов-3. В това министерство работят над 660 души, от които повече от половината не знаят за какво взимат заплати. Там ще видите мадами с големи...очи и бедра по 1,2м, ама не пипайте, щото те са либовници на министри, зам,министри, началници на отдели, дирекции и т.н. Всяка година МЗХГ разпределя по евро фондове над 1млрд.евро, които се изплащат от ДФ Земеделие. Т.е. Порожанов е разпоредил разплащане за над 6млрд.евро. Държавната администрация надхвърли 550хил.души по времето на Борисов-3. По времето на първия кабинет на Борисов, държавните служители бяха под 400хил.души. Т.е. за последните 10г. едни 150хил. са настанени на държавни длъжности. Това са над 5% от работещите в България. Като прибавим към тях и едни 200хил., които напунаха страната, за да работят в чужбина, се получават едни 12-13% от работоспособното население на страната. Ето защо в България има ниска безработица. За сравнение, Холандия има 44хил. държавна администрация. Нашата е над 10 пъти по-голяма. А за т.нар. електронно правителство, което към момента почти нищо не прави, са похарчени над 1млрд.евро. Факти.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
2
20
n eXu s (преди 6 месеца)
Рейтинг: 188427 | Одобрение: 34177
12
3
Работник (преди 6 месеца)
Рейтинг: 1564 | Одобрение: 899
Герберастки крадци. Хората гласуваха за вас за да не крадете, а се оказахте най големите крадци. Начело с водачът ви Борисов, за десет годишното ви крадливо и безхаберно "управление", наредихте България на опашката в Европа.Отвратителни и гнусни крадливи мутри сте.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама