Първи снимки от бунта на бежанците в Харманли, тълпата напъва изхода на лагера

24.10.2016 / 11:22 14

Снимка Haskovo.info

Вратата на центъра се пази от жандармерия, прииждат подкрепления, мигрантите искат да ходят в Сърбия

Около 1000 бежанци се вдигнаха на протест тази сутрин в лагера в Харманли. От полицията са получили сигнал за напрежение от Държавната агенция за бежанците, съобщава Haskovo.info, позовавайки се на пресслужбата на полицията.


По първоначална информация чужденците са се оплаквали от условията в лагера, а напрежението е ескалирало заради забележка за лошите битови условия. 

Изпратени са допълнителни сили на полицията и жандармерията за да се предотвратят евентуални инциденти. Униформените в лагера са над 100 човека, като при необходимост ще бъдат изпратени и още. Засега няма сблъсъци и арестувани, уточниха от полицията.

По информация на „Харман БГ“, бежанците искат незабавно да излязат и да стигнат до Сърбия. Другите искания са да дойдат правозащитни организации.

Мигрантите не желаели повече да останат в Харманли. Вратата на центъра се пази от жандармерия. Пред РПЦ е пълно с полиция, линейки, имаше и коли на военни.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
khm (преди 2 години)
Рейтинг: 44320 | Одобрение: 18110
Може и към Сибир да ги засилят. Там винаги имат нужда от работна ръка. 
11
1
khm (преди 2 години)
Рейтинг: 44320 | Одобрение: 18110
Мястото им е в концлагерите в Германия. Пък там да си ги правят квото щат. Ще си ги требят ли, ще си ги отглеждат ли, все тая. Да си ги взима оная продажница Меркел дето съсипа цяла Европа, мама й долна!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама