Първо в „Петел”: Община Варна измисли решение! Дава погребите на скейтърите от закъсалото Хале 3

19.05.2017 / 16:34 5

Защитното съоръжение в района преди Аспарухов мост, по-известно като някогашния рок клуб „Бонкърс”, днес окончателно се върна за управление от общината след гласуване от местния парламент.  Неговото бъдеще ще е да стане нов скейт парк с открита и закрита част, научи „Петел” от свои източници в община Варна.


За преобразяването на старото съоръжение, което в момента е в трагично състояние, след като 5 години  читалище „Стара Варна” не успя да направи нищо за стопанисването му, вече има идеен проект.  Разчита се и на доброволно участие в реализацията на идеята на строителни специалисти, които в миналото са били част от скейт общността във Варна.

Със сигурност в основата на новата инициатива ще бъде и екипа, създал алтернативното младежко пространство Хале3. То от своя страна вероятно ще бъде затворено, след като честния собственик на помещенията в някогашния полиграфичен комбинат вдигна двойно наема и така той стана непосилен за сдруженията, създали „Халето“.

Надеждата на всички е работата по новия младежки центъра в погреб да започне възможно най-бързо, за да се реши въпроса в рамките на най-активния сезон от годината, в която Варна е Европейска младежка столица. За целта обаче вероятно ще се наложи да има ново решение на Общинския съвет, с което помещението на някогашния рок клуб да бъде предоставено отново за стопанисване, коментират запознати със ситуацията.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
до пфф (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Общата култура ти е на подземно ниво. Сбирщина на наркомани е Час Пик. Мога да се хвана на бас, че количествата наркотици, които ще бъдат намерени за една вечер в Час Пик, при пълен тараш, ще са повече от сумарно намерените за 2 годишен период, при ежедневни проверки на скейт площадката. Със здраве.
1
1
пфф (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Още една сбирщина на наркомани Гняв
0
2
Герге ле (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На мене, лайномет
0
1
До Добо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И като го напишеш това тук? Някой му пука ли ? Усмивка
3
0
Добо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А средства да се стегне тази съборетина? Младежите едва ли ще се справят. А за Варна само един скейт парк е много малко и недостатъчно за всички каращи и за в ббъдеще! Крайно време е общината да толерира младите, вместо да ги тика в ТИМаджийските чалготеки по плажа
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама