Първо в „Петел“: Георги Стойков, управител на „Флотски арсенал“: Чакам среща с борда на „ТЕРЕМ“ днес

10.01.2018 / 12:45 4

снимка: „Петел“, архив

Управителят на кораборемонтният завод „Флотски арсенал“ Георги Стойков, който е продължителен отпуск по болест, съобщи за „Петел“, че днес очаква среща със съвета на директорите на „ТЕРЕМ“. По думите му, на нея ще бъде изяснена ситуацията в дружеството, в което днес започнаха протести.

Стойков допълни, че засега не знае точно кога ще се състои срещата, но вероятно най-късно до утре ще се знае повече относно това има ли планове за преструктуриране на завода и смяната на ръководството му.

Протестът днес пред входа на „Флотски арсенал“, в който се включиха около 100 работници и служители, е заради идеята да се слее кораборемонтния завод с "Терем - Овеч" в Провадия, съобщи БТА.

Пред БНТ протестиращите обясниха, че провадийското дружество има два милиона задължения. Опасенията на работниците са, че те ще бъдат платени от "Терем - Флотски арсенал". Има решение варненското дружество да купи производствени халета и казарма за около 2 милиона лева. Според Живко Тузсузов, председател на синдикат „Промяна" в КРЗ „Терем - Флотски Арсенал, по този начин ще стане едно източване на завода за близо четири милиона. „Което за нас изобщо не е желателно и ние не го искаме. Защото нямаме намерение да работим за основни средства за халета и казарма, които ние сме ги строили“, коментира синдикалистът.

Иван Досков - изпълнителен директор на „Терем" ЕАД заяви, че има подготвителни действия в тази връзка, но окончателно решение за вливането на „Овеч“ - Провадия в КРЗ „Флотски арсенал“ не е взето.

Данко Момчилов, който е назначен за съуправител на „Терем Флотски Арсенал" – Варна пък смята, че дружеството трябва да се преструктурира, за да бъде ефективно. „Няма да има много съкращения, тук става въпрос за хора, които са упражнили, получили са и са придобили правото си на пенсия. И от много години продължават да работят в дружеството“, коментира Момчилов пред БНТ. Той каза още, че вече има договори за ремонт на кораби.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
дедо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Представяте ли си , ако тоя беше станал кмет на Варна ?
4
1
дедо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя е мръсна комунистическа свиня и ченге!
8
1
ох (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Васко,Васкоооо,те предприятията не работят ня загуба а управляващите умишлено ги съсипват и крадат.Нали щяха да им поръчват да строят нова фрегата.Как така изведнъж се отказаха?Случайно 2
2
10
Васко (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Закривайте ги тези загубени предприятия веднага!Винаги са били на загуба и създават само вакуум и възможност за забогатяване на такива тъпанари като директорите им.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама