php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Първо в „Петел“! Родители от Варна са потресени: Тези футболни врати с кош отгоре ни тревожат! Проектът беше съвсем друг

12.09.2017 / 15:15 26

снимки Иван Тодоров, читател

Родители от Варна се обърнаха към „Петел“ за да обърнат внимание, че обновеното наскоро игрище в двора на училище "Черноризец Храбър" в кв. Левски е опасна за тези, които искат да играят баскетбол. Те освен това посочиха сериозни разминавания с предварителния проект на спортната площад, който според тях е много по-смислен.

Ето какво написа нашият читател Иван Тодоров, който ни изпрати и снимки, илюстриращи проблема:

„Всички родители и особено тези на спортуващите деца, бяхме във възторг, когато бе поставена табелата с проекта на игрището, което предстоеше да бъде изградено.

Още повече, след като видяхме как бе направено игрището в училище "Ангел Кънчев", където до момента водим децата си да играят. На проекта за "Черноризец Храбър" се виждат обособени две игрища - едно футболно и едно баскетболно, отделени едно от друго, а в близост до баскетболното игрище - пространство с фитнес уреди.

Огромно бе разочарованието ни обаче, когато преди няколко дни ремонтът завърши и забелязахме, че всъщност има две футболни игриша (или футболно и хандбално, но така или иначе се използват за футбол). Разликата между двете е тази, че над двете врати на едното (да кажем хандбалното) игрище на горната греда на всяка врата има "присаден" по един абсурден баскетболен кош. Наясно сме, че тези комбинирани врата-кош са доста по-бюджетно решение, но за децата трениращи баскетбол те са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ! Баскетболният кош трябва да осигури необходимото разстояние от таблото до укрепващите го греди именно с цел безопасност на играещите. В Баскетбола има много примери за травми поради неправилно изработени конструкции на кошовете.

А тук говорим за деца!!! Всяко засилило се дете към коша с цел стрелба, неизбежно ще се сблъска с вратата и ще си разбие главата. Казвам го абсолютно сериозно и буквално!!! При всеки скок под коша има изключително висок риск от контузия на играещия. ТЕЗИ ВРАТИ-КОШОВЕ СА ОПАСНИ!!!“

Нашият читател смята също, че промяна на игрището при изпълнението на проекта дискриминира тези, които искат да играят баскетбол.

„Игрищата вече са непрестанно заети от деца и възрастни, които естествено играят футбол, след като има врати. Как тогава да отидат децата, които тренират баскетбол и да играят? Може би трябва да кажат на вратаря да се премести от вратата, за да хвърлят на баскетболния кош - футболна врата? Сами разбирате абсурда на изпълнението и дискриминацията, която се налага на децата, които тренират баскетбол.

Не зная кой е решил да не изпълни проекта по предварително заложения начин, не зная и към кого да се обърна, за да поискам официална документация, която вероятно няма да получа, но Ви моля за съдействие, за да бъде отстранена тази недомислица и да сме спокойни, че нашите деца, които играят баскетбол, няма да се върнат с разбити глави заради недобре свършена работа или след побой от така или иначе много по-многобройните футболисти. Конфликти вече има, макар и дни след откриване на игрището!“Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
2
xXx (преди 4 години)
Рейтинг: 31600 | Одобрение: 12510
Децата на кмета и на тези от съвета да ходят да играят там.
16
1
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 89394 | Одобрение: 38654
това е пълна българска простотия. на тая врата ще има трагичен случай. по принцип се прави такава комбинация но няма греди и ъгли а цялото поле на нивото на вратата е като стена и коша е издаден напред. това тук е уред за непредумишлено убийство
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
22
1
gugutka (преди 4 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Някой е минал ниско от към инвестиции, а разликата е потънала някъде. Няма по-глупаво измислено игрище може би на територията на страната.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik