Пациентите на „ЛИНА” вече имат достъпът до изследвания на Националната генетична лаборатория

21.09.2023 / 11:20 0

 

Проби за тях се вземат в определени лаборатории на „ЛИНА” в: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Сливен

Най-авторитетната частна лаборатория в България „ЛИНА” обяви сътрудничеството си с пионерите в своята област – Национална генетична лаборатория (НГЛ). Основната цел е пациенти и в други части на страната освен столицата да имат лесен достъп до високоспециализирани и качествени генетични анализи. Те допълват тези, които „ЛИНА” вече извършва от години.

Изследванията на НГЛ включват:

  • Дородова диагностика,
  • Изследвания за хромозомни болести,
  • ДНК анализ за многенни болести,
  • ДНК анализ за различни предразположение,
  • ДНК – фармакогеномика,
  • Метаболитни и ензимни изследвания за вродени метаболитни генетични болести .

Списък с анализите е публикуван в раздел Медицинска генетика на уеб сайта на „ЛИНА”. Проби се приемат на следните адреси: град Варна: ул. "Д-р Анастасия Железкова" №40; град  Бургас: бул. "Даме Груев" №4, ет.2 (Central Park); бул. "Ст. Стамболов" №132; к-с "Зорница", бл. 75 – партер; град Пловдив: район "Тракия", ул. "Георги Данчов" №42 (с/у входа на "Акваленд"); град Стара Загора: бул. "Руски" №47; град Сливен: ул. „Криволак” №9, ет. 2.

„Когато става въпрос за здравето на нашите деца, нищо не е по-важно от прецизната диагностика и ранното откриване на възможни здравословни проблеми. Точно в този контекст, медицинска лаборатория „ЛИНА” и Националната генетична лаборатория обединяват своите усилия. Съвременните генетични изследвания дават възможност за откриване на генетични нарушения още по време на бременността, което позволява на родителите да бъдат подготвени и информирани”, споделят от „ЛИНА”, за които медицинската генетика не е нова територия. Те имат голяма собствена  ДНК лаборатория, в която се извършват изследвания за женско и мъжко здраве, вирусни заболявания и тромбози. На нея много бъдещи майки се доверяват за биохимичен скриннг за синдром на Даун, синдром на Едуардс, синдром на Патау и дефекти на невралната тръба. Съвместната работа с НГЛ разширява портфолиото и избора на пациентите на „ЛИНА”.

 

* публикация

 

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама