Пазарът на дърва за огрев през зимата се срина

10.07.2024 / 21:30 3

Снимка Булфото, архив

Има застой в търсенето на дърва за огрев. Това съобщи пред журналисти днес директорът на "Югоизточно държавно предприятие" ДП (ЮИДП) гр. Сливен инж. Димчо Радев, пише ruse24.bg.

Той посочи, че през последните години средногодишно от предприятието са снабдявали с близо 300 000 пространствени кубически метра дървесина. До момента са снабдили населението с около 100-110 хиляди кубика, защото такова е било търсенето.

Причините за по-ниския интерес, според него, са програмите, които насърчават замяна на твърдото гориво с алтернативно - ток, фотоволтаици и др. Друга причина са меките зими, липсата на сняг и студ.

Радев допълни, че е била намалена и цената на дървата за огрев за населението с около 20 процента. На територията на Сливен цената е 62 лв. на кубик с ДДС.

От ЮИДП очакват след август да се активизира търсенето на дървесина.

Инж. Радев очерта и още една тенденция - към намаляване на незаконната сеч.
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 359424 | Одобрение: 59744
Понеже ходя за риба там, често виждам сигански каруци натоварени с дърва от Лонгоза да пресичат пътя за Пчелник и да се шмугват отсреща....Веднъж скивах полицейска кола и рапортувах....Ченгето каза : И кво да направя по случая.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
Ванката (преди 1 седмица)
Рейтинг: 53024 | Одобрение: 10594
Сиганити продават дръвата де им ги дават за помощи и си берът от горите и поясите ;) За тях няма проблеми откъм органите на реда ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
1
0
ас (преди 1 седмица)
Рейтинг: 156062 | Одобрение: 24587
да бе да. търсенето намаля защото цените скочиха няколко пъти и хората нямат пари за това стоят на студено. а циганите по селата те си берат каквото им трябва от където им трябва. няма нищо общо тези измислени програми които и без това не работят.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама