Пазарджик завря: Мъртъв е убиецът на сестрите Белнейски

07.10.2021 / 14:42 6

Кадър Лупа

Убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски е едно от най-коментираните в България за всички времена.

Убиецът на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик е мъртъв, твърдят хората от града. Много години след зверското престъпление, те все още говорят със страх и предпазливо по тази тема, пише Лупа.

В затвора с доживотна присъда е Лазар Колев, който според хората е напълно невинен. Той дори успя да осъди държавата ни в Страсбург.

Открай време всички твърдят че в ужасното престъпление е забъркана много влиятелна личност. Всички структури в държавата направили всичко, за да набедят Лазар Колев и да спасят кожата на убиеца.

Сега в Пазарджик се говори, че Господ е дал своята присъда и силната личност, убила девойките, вече не е между живите. Той е издъхнал в зверски мъки от коварна болест.

Въпреки това страхът да се обсъжда темата продължава да е огромен.

Наказателното дело за двойното убийство бе едно от най-скъпите дела в българското правораздаване и по него бяха разпитани стотици свидетели, сред които и други съкилийници на Колев от ареста в София.

На 10 юни 2011 г. Окръжният съд в Пазарджик с председател съдия Ивета Парпулова даде на единствения обвиняем Лазар Колев доживотен затвор без право на замяна.

През ноември същата година апелативните съдии в Пловдив потвърдиха изцяло решението на колегата си, но върховните магистрати по-късно върнаха делото за ново разследване. В крайна сметка на 21 май 2014 г. Колев окончателно получи доживотното си наказание и мегаделото вече е в историята.

Досъдебното производство, което бе образувано срещу неизвестен извършител заради открит ДНК материал от второ лице, участвало в изнасилването на двете момичета Белнейски, е спряно.

Ако се появят нови факти по случая отпреди 11 години, досъдебното производство ще бъде подновено, но на този етап няма такива изгледи. Според обвинителния акт срещу Лазар Колев в пияно състояние е качил в колата си на бул. “България“ в Пазарджик в нощта на 28 януари 2006 г. двете сестри. По пътя оставя по-малката сестра при свой неизвестен до момента приятел и продължава с Росица, а два дни по-късно обезобразените им тела са намерени край партизански паметник до Брацигово.

Обезобразените и голи тела на 18-годишната Росица и 15-годишната Христина са открити на 31 януари от овчаря Георги Дерменджиев в местността Грамадите, на няколко километра от Пещера. Няколко дни преди това около полунощ на 28 януари те напускат заведение в центъра на Пазарджик, където се забавлявали със съученици.

Разделят се с приятелите си и тръгват пеша по централния бул. „България“ към гарата, където живеят. След този момент следите им се губят, докато не са намерени тeлата им. Майката Фани и бащата Стоимен подават сигнал в полицията за изчезналите си деца едва на 30 януари, но вече е безвъзвратно късно.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
:) (преди 1 месец)
Рейтинг: 30159 | Одобрение: 7914
Мисля, че и тука се вижда дългата ръка на шапкаря РадеФ, още преди десетилетия той е разпоредил смъртта им, за да има може да си гарантира президентското място, да управя държавата сам и да свали самото слънце БоЕко Борисов. Измислени са схеми, намерен е човек, после е прикрит, след това е натопен друг, за да може фашиста шапка и фигурант да управлява сам . Още тогава е заложено неговото влияние, което да додведе до упадък на kletamaiKa balgariA. За това крият истинският убиец, всичко е схема, само БоЕко ще ни спаси! Ето, това излиза сега като поскъпна гъзА, тока, водата. дА ни разсея и да ни залуди.. от схемите на фигуранта. Но той не може да заблуди набитото око на изтрадалият българин .. БоЕко, боЕко.. къде си? 
1
2
Кака Слонка (преди 1 месец)
Рейтинг: 21779 | Одобрение: 939
Овчар убива две тийнейджърки-убива едната, докато друга гледа?? СТРАННО не е този убиецЯ
ВСЕКИ КОЙТО МИ ДИСЛАЙКНЕ КОМЕНТАР МАЙКА МУ ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ И ДА АКО ИМА ДЕТЕ ДА ГО ПОГРЕБЕ ДО 3 ДНИ!!!
2
2
Чичкото (преди 1 месец)
Рейтинг: 44235 | Одобрение: 3295
Отново със стари новини искате да си запълните колонките Дори да е умрал двете сестри няма да се върнат Точка
Истината преди всичко
5
3
:) (преди 1 месец)
Рейтинг: 30159 | Одобрение: 7914
Ем, страх ги е нещо. Дори от умрелите ги е страх.. мнооууу страх вееее. Ей за това ще ви убиват, бият, крадът и управляват гробари! 
7
1
село варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 1790 | Одобрение: 225
И какво му е името на истинския убиец, нищо не казвате.
Кмете, не се ли срамуваш гледайки как Варна е заприличала на село с боклуците, разбити улици, неправилно паркирани коли. Защо няма КОНТРОЛ !!!
8
2
:) (преди 1 месец)
Рейтинг: 30159 | Одобрение: 7914
Е, то рано или късно човека щеше да си умре. Кой живее вечно? Ся и Боко примерно се мисли за Господ .. ама ... ;) 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама