Пазаруваме по-често по телефона или по интернет

11.04.2017 / 05:00 2

Обборотът в търговията на дребно през февруари нараства с 3.8% спрямо същия месец на предходната година, по данни на НСИ.Ръстът спрямо предходния месец януари е 0.2%. 

Оборотът нараства спрямо предходния месец при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.6%, както и с разнообразни стоки - с 1.3%,
 
Ръст има и при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия. с битова техника, мебели и други стоки за бита, с фармацевтични и медицински стоки - по 1.0%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.6%.
 
Намаление е регистрирано при компютърна и комуникационна техника - с 2.7%, и автомобилни горива и смазочни материали - с 0.3%.
 
През февруари 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 26.5%, с фармацевтични и медицински стоки - с 11.0%, с компютърна и комуникационна техника - с 10.7%, и с разнообразни стоки - с 10.0%.
 
Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 9.3%.

dnes.bg"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
секс шоп еротика (преди 3 години)
Рейтинг: 559 | Одобрение: 59
В чужбина се пазарува по интернет от 2002 година насам. За щастие от няколко години насам логистиката на куриерските фирми и тенденцията за навлизане компютри и смарфони във всеки дом и всеки джоб се разви и тук и все повече хора да избират онлайн магазини заради по-ниската цена и удобството от доставка до врата или офис най-близо до дома или работата и спестяване на време и физическо разкарване до магазина. Също така онлайн има и продукти като играчки за възрастни например, които по трудно се намират в някой градове и по-малки населени места и е голямо удобство с едно кликване да бъдат закупени. Въпроса е да се държи високо ниво на обслужване на клиента и пълно разбиране на неговите нужди и потребности за да се предложи една високо качествена услуга. 
0
0
zakluch (преди 3 години)
Рейтинг: 30184 | Одобрение: 5644
Това е бъдещето...
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама